© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verdwijnen de grid girls uit de Formule 1?

14 dec. 2017 15:04 Ruud Dimmers 0 reacties
Decennia lang staan er tientallen prachtige dames op de startgrid van Formule 1 races. De toekomst van deze grid grils is echter in gevaar. Door 'veranderende tijden' zou het fenomeen 'grid girl' gevoelig liggen.

Liberty Media denkt na over toekomst van grid girls in F1

In het kader van tijden veranderen en iedereen heeft tegenwoordig een mening ergens over, is de kans aanwezig dat grid grils uit de Formule 1 verdwijnen. De prachtige dames op de startopstelling in de racerij is een fenomeen dat in iedere bekende auto- of motorsportklasse wordt toegepast.

In gesprek met BBC Radio 5 liet Ross Brawn van Liberty Media weten dat het een 'gevoelig' onderwerp is dat aandacht nodig heeft.

"We proberen alle partijen te respecteren. Mensen hechten veel waarde aan tradities zoals grid girls, maar andere mensen vinden het gedateerd."

F1-baas Chase Carey vindt de grid girls niet het meest spannende probleem in de F1.

"We moeten zoveel mogelijk meningen verzamelen om een goede beslissing te kunnen nemen voor de toekomst. Met alle respect, dit onderwerp staat niet bovenaan mijn agenda."

"Is het een traditie uit het verleden of is het onderscheidend genoeg om mee door te gaan in de toekomst? De beslissing zal geen persoonlijke keuze van mij zijn. Uiteraard heb ik ook een mening, maar je hebt in de F1 te maken met team en een grote fanschare. Daarbij zal je altijd voor-en tegenstanders houden."

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de dames glamour toevoegen aan de sport, maar ziet wel in dat tijden veranderen. Daarbij is een fans het nooit eens met vernieuwingen of veranderingen.

"We hadden een keer grid boys en dat viel heel slecht. In Oostenrijk liepen kinderen met de coureurs mee naar de trucks, maar ook daar was kritiek op. Je zal het nooit 100% goed doen. We leven in een moderne maatschappij en je moet voor alles openstaan."

Horner is zelf getrouwd met voormalig Sice Girl Geri Halliwell, die altijd stond voor 'girl power'. De teambaas ziet steeds meer vrouwen in de F1.

"Vrouwen spelen een belangrijke rol. Om de uitdrukking van mijn vrouw te gebruiken, girl power is erg sterk aanwezig in de F1. In ons team hebben we veel vrouwen die actief zijn op senior posities en uitstekend werk leveren."

"Kijk naar Claire Williams die haar taak als moeder combineert met het leiden van het F1-team van Williams."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen