Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verdwijnen de grid girls uit de Formule 1?

Decennia lang staan er tientallen prachtige dames op de startgrid van Formule 1 races. De toekomst van deze grid grils is echter in gevaar. Door 'veranderende tijden' zou het fenomeen 'grid girl' gevoelig liggen.

In het kader van tijden veranderen en iedereen heeft tegenwoordig een mening ergens over, is de kans aanwezig dat grid grils uit de Formule 1 verdwijnen. De prachtige dames op de startopstelling in de racerij is een fenomeen dat in iedere bekende auto- of motorsportklasse wordt toegepast. In gesprek met BBC Radio 5 liet Ross Brawn van Liberty Media weten dat het een 'gevoelig' onderwerp is dat aandacht nodig heeft. " We proberen alle partijen te respecteren. Mensen hechten veel waarde aan tradities zoals grid girls, maar andere mensen vinden het gedateerd." F1-baas Chase Carey vindt de grid girls niet het meest spannende probleem in de F1. " We moeten zoveel mogelijk meningen verzamelen om een goede beslissing te kunnen nemen voor de toekomst. Met alle respect, dit onderwerp staat niet bovenaan mijn agenda." " Is het een traditie uit het verleden of is het onderscheidend genoeg om mee door te gaan in de toekomst? De beslissing zal geen persoonlijke keuze van mij zijn. Uiteraard heb ik ook een mening, maar je hebt in de F1 te maken met team en een grote fanschare. Daarbij zal je altijd voor-en tegenstanders houden."

Red Bull-teambaas Christian Horner vindt dat de dames glamour toevoegen aan de sport, maar ziet wel in dat tijden veranderen. Daarbij is een fans het nooit eens met vernieuwingen of veranderingen. " We hadden een keer grid boys en dat viel heel slecht. In Oostenrijk liepen kinderen met de coureurs mee naar de trucks, maar ook daar was kritiek op. Je zal het nooit 100% goed doen. We leven in een moderne maatschappij en je moet voor alles openstaan." Horner is zelf getrouwd met voormalig Sice Girl Geri Halliwell, die altijd stond voor 'girl power'. De teambaas ziet steeds meer vrouwen in de F1. " Vrouwen spelen een belangrijke rol. Om de uitdrukking van mijn vrouw te gebruiken, girl power is erg sterk aanwezig in de F1. In ons team hebben we veel vrouwen die actief zijn op senior posities en uitstekend werk leveren." " Kijk naar Claire Williams die haar taak als moeder combineert met het leiden van het F1-team van Williams."

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs