Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Verhoogde prijs kaarten GP Zandvoort vanwege 'fun tax'

De Formule 1-kaartjes voor de Grand Prix van Nederland worden belast met een zogeheten vermakelijkheidstoeslag. Dat heeft de gemeente Zandvoort afgelopen dinsdag in een raadsvergadering besloten.

De vermakelijkhedenretributie is een belasting op evenementen en activiteiten met vermaak als hoofddoel. Deze belasting moet de eventuele kosten van de gemeente vanwege het evenement dekken. Aan de raad werd vorige maand voorgesteld om de retributie vast te stellen voor het jaar 2024.

De gemeente Zandvoort moet bij grote evenementen onder andere (parkeer)handhavers, woordvoerders en medewerkers voor andere facilitaire zaken regelen en gaat hier dus voortaan een toeslag voor rekenen bij de bezoekers. Zo kost het regelen van dit personeel de gemeente bijna acht ton per jaar.

In de verordening staat dat het tarief voor bezoekers van evenementen met drie euro belasting omhoog zal gaan. Dit geldt per dag dat het evenement gehouden wordt en zal niet gelden voor evenementen in de gemeente Zandvoort met minder dan 10.000 bezoekers.

Ook interessant:

Red Bull zonder Verstappen bij lange na niet zo dominant

De F1 GP van Groot-Brittannië was een prooi voor Verstappen, maar eigenlijk ook voor McLaren. Is dat team terug? En hoe beoordelen Coronel, Dimmers en Mosterdijk het optreden van de Red Bull-coureurs die toch al onder het vergrootglas lagen?

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team