© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Verjaardagscadeau voor Alonso na slimme strategie McLaren

29 jul. 2018 19:45 René Oudman 1 reacties
In de laatste Grands Prix lijkt Fernando Alonso haast een abonnement te hebben op de achtste plaats. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen kwam in Oostenrijk en Groot-Brittannië op die positie over de meet en liet ook na de Hongaarse Grand Prix vier WK-puntjes bijschrijven. Dit had Alonso te danken aan een slimme strategie.

De McLaren-coureur werd namelijk evenals teamgenoot Stoffel Vandoorne op de zachte band weggestuurd, om na een lange eerste stint de wedstrijd uit te rijden op mediums. Beide oranjegekleurde bolides leken af te stevenen op een puntenfinish, voordat Vandoorne met een kapotte versnellingsbak de handdoek in de ring moest werpen. Alonso kwam wel aan de meet, op de voor hem inmiddels zo bekende achtste plaats.

"We hebben het resultaat afgeleverd waarop we hoopten", vertelt Alonso naderhand. "Goede punten voor McLaren, pech voor Stoffel. Het was een goede dag, ik wil alle mannen en vrouwen die zich buigen over onze tactieken een pluim geven. Deze strategie was werkelijk briljant. Het bracht ons in de perfecte positie waarvandaan we konden maximaliseren."

Waar zijn Formule 1-collega's vier weken met vakantie mogen, daar moet Alonso over twee weken alweer aantreden. De Spanjaard, die vandaag (zondag) zijn 37ste verjaardag vierde, rijdt immers ook in het World Endurance Championship. In die klasse staat in het tweede weekend van augustus de zes uren van Silverstone op het programma. "Daar kan ik enorm naar uitzien", besluit Alonso.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen