© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verkoopt Red Bull het team van Toro Rosso?

17 aug. 2017 11:01 Ruud Dimmers 0 reacties
Scuderia Toro Rosso is het juniorteam van Red Bull Racing, maar mogelijk komt daar in de toekomst verandering in. De voordelen van het runnen van een tweede team zouden door de nieuwe formule 1 regels erg beperkt zijn geworden voor Red Bull.

Veranderende filosofie van Formule 1 kan leiden tot verkoop Toro Rosso

Het Formule 1 team van Toro Rosso is nu bezig aan haar twaalfde seizoen in de F1. In die twaalf seizoenen vervulde het team de rol van juniorteam voor Red Bull. Jonge talenten als Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Max Verstappen braken bij dit team door en maakten later de overstap naar het grote Red Bull.

De toekomst van het team is echter onzeker. Al vaker liet Red Bull weten dat het nadenkt over haar positie in de Formule 1. Los van de gebruikte motoren vanaf 2021 zijn er nog een aantal veranderingen waardoor Toro Rosso minder interessant is. Geruchten over de verkoop van het team steken weer de kop op.

Teambaas Franz Tost erkent dat het lot van zijn team in handen van Red Bull ligt.

"Of we te koop zijn? Dat hangt van Red Bull af. De filosofie waarmee we aan de F1 zijn begonnen is in de loop der jaren volledig veranderd. Onze insteek was om met vier identieke auto's te racen om zo de technologie van Red Bull te benutten en de volgende generatie coureurs op te leiden."

"Door de veranderingen van de regels in 2009 is dit niet mogelijk en nu werken we gescheiden van elkaar. We hebben beide onze eigen infrastructuur," laat Tost aan Motorsport-Total weten.

De FIA wil dat de teams zelf hun auto's ontwerpen. Hierbij mag geen hulp komen van andere teams en auto's moeten wezenlijk van elkaar verschillen. De RB13 en STR12 mogen dus niet nagenoeg gelijk zijn aan elkaar, waardoor er echt sprake is van twee verschillende auto's.

"Volgend jaar gebruiken we de versnellingsbak en achterwielophanging van Red Bull. Dat is alles wat we mogen volgens de regels. Hoe de toekomst eruit ziet is afhankelijk van Red Bull. Of ze hun tweede team willen verkopen of niet. Dat is een beslissing die Dietrich Mateschitz (Red Bull-eigenaar) moet nemen."

Sinds de komst van Liberty Media tonen veel bedrijven interesse in de Formule 1. Een overname van een bestaand team heeft daarbij vele voordelen. Het personeelsbestand, de auto's en de faciliteiten kunnen dan worden overgenomen. Daarnaast beschikt een bestaand team over alle licenties en heeft het ook recht op TV-inkomsten en prijzengeld.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen