Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verkoopt Williams ook het tweede stoeltje?

Felipe Massa is nog altijd in de race voor een contract bij de F1-renstal van Williams. De Braziliaan is een van de meest ervaren Formule 1 coureurs, maar weet dat de concurrentie groot is.

In Maleisië liet Massa tijdens een gesprek met Sky Sports weten dat hij zichzelf nog altijd een geschikte kandidaat vindt. Wel merkt hij daarbij op dat talent alleen soms niet genoeg is. " Het team kent me goed en ze weten wat ik kan. Er zijn ook een aantal andere namen genoemd, maar ik weet dat het team mij steunt. De engineers en mensen met verstand van racen staan aan mijn kant." " Er komt meer bij kijken en talent is niet altijd de doorslaggevende factor." Daarmee lijkt het erop dat Williams graag een coureur heeft die de combinatie van talent en sponsorgeld heeft. Met Lance Stroll hebben ze al een dik gesponsorde coureur in dienst. Van de coureurs op de shortlist zijn Marcus Ericsson, Jolyon Palmer en Pascal Wehrlein de coureurs die via sponsoren interessant kunnen zijn voor het team. Wehrlein wordt gesteund door motorleverancier Mercedes.

" Ik blijf ontspannen onder de situatie. Ik weet waartoe ik in staat ben en heb de motivatie om nog een jaar langer door te gaan. Ik zal dan ook alles blijven geven voor het team. Mocht ik volgend jaar niet voor Williams racen dan ga ik iets anders zoeken. Ik blijf niet wachten tot december, maar heb geen harde deadline." " Ik hoop dat we de komende weken meer duidelijkheid krijgen. Het zou erg fijn zijn om aan het einde van deze maand mijn toekomst helder te hebben."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi