Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verlate introductie nieuw kwalificatieformat in GP Hongarije

Volgende week zien we tijdens de Formule 1 Grand Prix van Hongarije voor het eerst het nieuwe kwalificatieformat in actie. Maar hoe zat dat ook alweer in elkaar?

XPB 1221206 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuwe kwalificatieformat, waar gedurende het seizoen nog vaker mee geëxperimenteerd zal worden, is eigenlijk heel simpel. In Q1 mogen de coureurs enkel de harde banden aanspreken, in Q2 enkel de medium banden en in Q3 enkel de zachte banden.

Het doel van dit experiment? Het terugdringen van het aantal banden per weekend. Coureurs krijgen namelijk voor het hele weekend de beschikking over minder sets banden, 11 in plaats van 13. Ze krijgen een setje harde banden extra, een setje medium extra, maar vier setjes softs minder (die niet in overvloed nodig zijn voor de kwalificatie).

Daarmee worden in totaal 40 sets banden uitgespaard, wat gelijk staat aan 160 banden voor één raceweekend en wat in het geval van een heel seizoen gelijk staat 3.680 banden.

Denk jij dat dit een goed idee is en het de kwalificatie ten goede zal komen? Laat jouw mening dan weten in de poll hieronder. Deze stelling zullen we ook behandelen tijdens de eerstvolgende Formule 1-podcast van RacingNews365 op maandag.

Met het oog op die podcast nodigen we je ook van harte uit om aanvullende vragen en/of stellingen aan ons voor te leggen. Dat kan dan in een reactie onder dit artikel of via onze social media-kanalen.

48 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team