Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Charles Leclerc

Leclerc stipt cruciaal punt aan na verlies van Verstappen: "Toen werd het lastig"

Charles Leclerc vertrok weliswaar van poleposition in Miami, met Carlos Sainz als buffer tussen hem en Max Verstappen, maar toch moest de Ferrari-coureur uiteindelijk genoegen nemen met P2 en zag hij zijn grote rivaal er met de overwinning vandoor gaan. Hij weet wat op zondag de doorslag gaf.

Leclerc Verstappen Sainz Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Hijgend en puffend kwam Charles Leclerc, net als zijn collega's, uit zijn Formule 1-bolide na de GP van Miami. De Ferrari-coureur had er alles aan gedaan om Max Verstappen in de slotfase van de zege af te houden, maar zonder succes. De Red Bull-coureur won en Leclerc weet waar het voor hem mis ging.

"Het was een hele lastige race, fysiek gezien. We hadden het heel lastig op de medium banden, zeker in de eerste stint. Verstappen haalde me toen in, waardoor het een lastige race werd voor ons."

Toch had hij nog even hoop: "Op de harde band waren we heel competitief en was er een moment dat ik dacht dat ik Max kon pakken, maar uiteindelijk had Red Bull deze zondag het voordeel qua pace. Het was een leuke race!"

Updates Ferrari

Leclerc blijft van het gevecht met Verstappen genieten, maar hoopt wel dat zijn team snel stappen kan zetten. "Ik hoop dat we nog veel races met elkaar in gevecht kunnen gaan. We moeten blijven pushen en updates worden heel belangrijk."

"Vanaf het Grand Prix-weekend in Barcelona hoop ik dat we een stap voorwaarts kunnen maken", zo doelt hij op het volgende raceweekend, gedurende welke Ferrari als het goed is met een grote update komt. "Het zit al het hele seizoen erg dicht op elkaar en dat is natuurlijk wat we graag zien!", aldus de Monegask.

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x