Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Leclerc stipt cruciaal punt aan na verlies van Verstappen: "Toen werd het lastig"

Charles Leclerc vertrok weliswaar van poleposition in Miami, met Carlos Sainz als buffer tussen hem en Max Verstappen, maar toch moest de Ferrari-coureur uiteindelijk genoegen nemen met P2 en zag hij zijn grote rivaal er met de overwinning vandoor gaan. Hij weet wat op zondag de doorslag gaf.

Hijgend en puffend kwam Charles Leclerc, net als zijn collega's, uit zijn Formule 1-bolide na de GP van Miami. De Ferrari-coureur had er alles aan gedaan om Max Verstappen in de slotfase van de zege af te houden, maar zonder succes. De Red Bull-coureur won en Leclerc weet waar het voor hem mis ging. "Het was een hele lastige race, fysiek gezien. We hadden het heel lastig op de medium banden, zeker in de eerste stint. Verstappen haalde me toen in, waardoor het een lastige race werd voor ons." Toch had hij nog even hoop: "Op de harde band waren we heel competitief en was er een moment dat ik dacht dat ik Max kon pakken, maar uiteindelijk had Red Bull deze zondag het voordeel qua pace. Het was een leuke race!"

Updates Ferrari

Leclerc blijft van het gevecht met Verstappen genieten, maar hoopt wel dat zijn team snel stappen kan zetten. "Ik hoop dat we nog veel races met elkaar in gevecht kunnen gaan. We moeten blijven pushen en updates worden heel belangrijk." "Vanaf het Grand Prix-weekend in Barcelona hoop ik dat we een stap voorwaarts kunnen maken", zo doelt hij op het volgende raceweekend, gedurende welke Ferrari als het goed is met een grote update komt. "Het zit al het hele seizoen erg dicht op elkaar en dat is natuurlijk wat we graag zien!", aldus de Monegask.

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen