Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez

De megaklapper van Sergio Perez en Kevin Magnussen blijft logischerwijs niet zonder gevolgen voor Red Bull. Helmut Marko onthult een ongekend schadebedrag en wijst ook naar de budget cap.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de Grand Prix van Monaco werd overschaduwd door een enorme crash van Sergio Perez en Kevin Magnussen. De kemphanen raakten elkaar in de tweede bocht en vlogen hard de onverbiddelijke vangrails van het stratencircuit in. Gelukkig stapten Perez en Magnussen ongedeerd uit, maar de schade is enorm. Helmut Marko onthult bij Sky DE om wat voor bedrag het gaat.

"Dit kost ons ongeveer twee tot drie miljoen en met de budget cap is dat natuurlijk een grote handicap", vertelt Marko. "Het was weer een crash waar Magnussen bij betrokken was. Godzijdank is het goed afgelopen, maar het was een kritische situatie. Ik was wel verrast hoe snel de stewards de zaak hebben afgedaan."

De Oostenrijker stelt dat Red Bull niets aan het besluit van de stewards kon doen en letterlijk de scherven bij elkaar moet rapen. "Dit zijn beslissingen die je nauwelijks kan beïnvloeden, maar het was gewoon gevaarlijk."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"