Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Verontrust' Mercedes komt niet ongeschonden uit de strijd in Spanje: "Er zijn zorgen"

Tijdens de Grand Prix van Spanje kwamen er een aantal problemen aan het licht bij de Mercedes-bolides. Toto Wolff maakt zich zorgen en wil onderzoeken waar de oorzaak ligt.

Ondanks de sterke race van Mercedes waren er een aantal problemen bij de bolides van de Duitse renstal in Spanje. Lewis Hamilton leek bijna uit te vallen in de slotfase van de race en George Russell kreeg meerdere meldingen over het koelen van zijn W13. "Ja, er zijn wat zorgen", bevestigt Toto Wolff na de race tegenover onder meer RacingNews365 . "We hadden een waterlek bij de bolide van Lewis en oververhitting bij de auto van George. Het is verontrustend. Vanzelfsprekend moeten we kijken naar de hardware." Russell haalde alsnog het podium en Hamilton finishte de race op de vijfde plaats na een sterke comeback vanuit de achterhoede van het veld na een crash met Kevin Magnussen in de eerste ronde van de race.

Wolff ziet grote stap richting topteams Red Bull en Ferrari

Mercedes heeft duidelijk vooruitgang geboekt in Spanje. "We hebben waarschijnlijk de achterstand op de voorhoede van het veld gehalveerd", analyseert Wolff. "Maar er is nog steeds een lange weg te gaan om ons te kunnen mengen in het gevecht. Desalniettemin hebben we de derde plaats met George, wat een sterk resultaat is door het ongelooflijk verdedigen van de positie." "Ik ben heel trots en blij om dat te zien. We hebben een geweldige coureur in de maak. Met Lewis hadden we mogelijk de snelste auto vandaag. Hij reed vijftig seconden achter en uiteindelijk kon hij al die plaatsen goedmaken in de race. Hij was het snelste en dat laat de potentie van de auto zien."

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen