Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Toto Wolff

'Verontrust' Mercedes komt niet ongeschonden uit de strijd in Spanje: "Er zijn zorgen"

Tijdens de Grand Prix van Spanje kwamen er een aantal problemen aan het licht bij de Mercedes-bolides. Toto Wolff maakt zich zorgen en wil onderzoeken waar de oorzaak ligt.

Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Ondanks de sterke race van Mercedes waren er een aantal problemen bij de bolides van de Duitse renstal in Spanje. Lewis Hamilton leek bijna uit te vallen in de slotfase van de race en George Russell kreeg meerdere meldingen over het koelen van zijn W13. "Ja, er zijn wat zorgen", bevestigt Toto Wolff na de race tegenover onder meer RacingNews365.

"We hadden een waterlek bij de bolide van Lewis en oververhitting bij de auto van George. Het is verontrustend. Vanzelfsprekend moeten we kijken naar de hardware." Russell haalde alsnog het podium en Hamilton finishte de race op de vijfde plaats na een sterke comeback vanuit de achterhoede van het veld na een crash met Kevin Magnussen in de eerste ronde van de race.

Wolff ziet grote stap richting topteams Red Bull en Ferrari

Mercedes heeft duidelijk vooruitgang geboekt in Spanje. "We hebben waarschijnlijk de achterstand op de voorhoede van het veld gehalveerd", analyseert Wolff. "Maar er is nog steeds een lange weg te gaan om ons te kunnen mengen in het gevecht. Desalniettemin hebben we de derde plaats met George, wat een sterk resultaat is door het ongelooflijk verdedigen van de positie."

"Ik ben heel trots en blij om dat te zien. We hebben een geweldige coureur in de maak. Met Lewis hadden we mogelijk de snelste auto vandaag. Hij reed vijftig seconden achter en uiteindelijk kon hij al die plaatsen goedmaken in de race. Hij was het snelste en dat laat de potentie van de auto zien."

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

18 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez