Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verrassend snelle Raikkonen: "Ik heb nog niet echt gepusht"

Kimi Raikkonen reed op woensdag liefst 138 ronden en kwam bovendien tot een tweede tijd, maar de 39-jarige Fin laat zich niet gek maken. De nieuwbakken Alfa Romeo-rijder liet weten blij te zijn met het aantal gereden ronden, maar weet dat het nog maar de eerste testweek is.

Onder de noemer 'Sauber' wist het team waarvoor Raikkonen tegenwoordig uitkomt in het vorige seizoen een sterke slotreeks neer te zetten. Dankzij Charles Leclerc noteerde de stal drie zevende plaatsen op rij. Hamvraag is uiteraard, of Alfa Romeo die sterke prestaties in 2019 door kan trekken.

"Dat is onmogelijk om nu al te voorspellen", laat Raikkonen op het Circuit de Barcelona-Catalunya tegenover de verzamelde media, waaronder RacingNews365 , weten. "In de eerste race gaan we zien waar Alfa Romeo precies staat. Ik ben in ieder geval tevreden met het verloop van de testdagen tot dusver." "Op maandag en woensdag heb ik zelf veel kunnen rijden, alleen daarbij moet ik wel aantekenen dat ik nog niet écht heb gepusht", verwijst Raikkonen de relevantie van zijn tweede tijd naar het rijk der fabelen. "Tot dusver is het prima. Het verloopt vrij rechtdoorzee. De C38 is een goed uitgebalanceerde bolide. Woensdag wilde ik overigens wel meer rijden dan die 138 ronden, maar ik had me aan een programma te houden." Wat Raikkonens doelen waren, voorafgaand aan 2019? "Ik had geen doelen, geen verwachtingen, helemaal niks. Zodoende zijn mijn verwachtingen ook niet veranderd", bitst de Fin. Op donderdag sluit Antonio Giovinazzi het testprogramma van Alfa Romeo voor wat betreft de eerste week in Noord-Spanje af.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi