© Williams F1

Nieuwsoverzicht

‘Verrassende comeback Kubica in de maak voor Belgische GP’

17 aug. 2018 12:45 René Oudman 0 reacties
Van het sprookje waarvan het boek nog altijd niet af is, wordt deze week wellicht het laatste hoofdstuk geschreven. In de Britse media wordt gesuggereerd dat Robert Kubica mogelijkerwijs zijn langverwachte comeback als Formule 1-coureur maakt tijdens de aanstaande Grand Prix van België. De Pool zou in de tweede Williams stappen.

Die plaats komt mogelijk vrij, aangezien de familie Stroll druk bezig is een plaatsje voor huidig Williams-coureur Lance Stroll vrij te maken bij Force India. Enkele weken geleden kocht een consortium, waarvan Lawrence Stroll – de vader van Lance – een belangrijk deel uitmaakt. Esteban Ocon is mogelijk het kind van de rekening.

Motorsport Magazine-journalist Mark Hughes meent te weten dat Toto Wolff eerder dit seizoen een plekje voor Ocon, voor het seizoen 2019, wilde garanderen. De Oostenrijker was op McLaren afgestapt, maar ving bot nadat Ocon had aangegeven naar Renault te willen verkassen. Die overstap leek in kannen en kruiken alvorens Daniel Ricciardo een spaak in Ocons wiel stak door zelf naar Renault te verhuizen.

Wolff trachtte vervolgens een stok achter de deur te krijgen door invloed uit te oefenen op McLaren omtrent Carlos Sainz en waar de Spanjaard inderdaad heeft getekend voor de Britse stal, komt dat mogelijk te laat voor Ocon. Vanuit Mercedes bestond de hoop dat de jonge Fransman al voor de zomerstop in het oranje gehuld had kunnen gaan.

Mocht Stroll inderdaad per direct naar Force India willen, dan mag de Canadees tempo maken. De inschrijving voor de Belgische Grand Prix sluit aanstaande donderdag. Voor Kubica zou het zijn eerste Grand Prix-start sinds de seizoensafsluiter van 2010 zijn – destijds kwam de Pool, rijdend voor Renault, als vijfde over de eindstreep in Abu Dhabi.

Kubica nam eerder dit jaar al wel weer deel aan Grand Prix-weekends: in zowel Spanje als Oostenrijk was de 33-jarige op vrijdagochtend te bewonderen als testrijder van Williams.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen