© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verrassende Ricciardo lacht zijn tanden bloot: "Super close met Max"

27 okt. 2018 21:16 René Oudman 1 reacties
Waar menigeen zijn geld op Max Verstappen had gezet, daar ging diens Red Bull-collega Daniel Ricciardo uiteindelijk met de poleposition voor de Grand Prix van Mexico aan de haal.

De 29-jarige Australiër ging uiteindelijk slechts 26 duizendsten van een seconde rapper in de rondte dan teammaat Verstappen en zal zondag dus als eerste aan mogen vangen op het Autódromo Hermanos Rodríguez.

"Ik wist dat het ergens zat!", jubelt Ricciardo kort na de kwalificatie waarin hij de derde poleposition van zijn carrière heeft gepakt."In de trainingen kwam het er niet helemaal uit, maar ik wist dat het in de wagen zat. Ook al was ik niet overtuigd dat het helemaal een geweldige ronde was, hoorde ik toch dat ik de pole te pakken had. Ik word helemaal gek op dit moment!"

Het is overigens de eerste pole die Ricciardo weet te veroveren buiten de straten van Monaco. In 2016 én 2018 trainde de Australiër in de straten van het prinsdom naar de eerste plaats. "Dat maakt het tevens speciaal, tot dusver was het inderdaad alleen in Monaco gelukt. Het was super close met Max, dit is geweldig voor het team!"

Voor de eerste keer in vijf jaar tijd wist Red Bull de eerste startrij met beide wagens te behalen: de laatste keer dat het Oostenrijkse team met beide bolides vooraan stond, was in de tijd van Sebastian Vettel en Mark Webber. De Duitser en de Australiër kwalificeerden zich als eerste en tweede voor de GP van de Verenigde Staten in 2013.m

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen