Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verrassende ROC-winnaar Guerra: "Ik ben een trotse Mexicaan!"

Zoals gebruikelijk had de organisatie van de Race of Champions een sterrenensemble geselecteerd: voor de editie van 2019 zou Sebastian Vettel na een jaartje afwezigheid terugkeren, Mick Schumacher en Pierre Gasly mochten hun debuut maken in de all-starwedstrijd. Geen van de drie bekende namen won het evenement echter: de zege ging tegen alle verwachtingen in naar thuisrijder Benito Guerra.

De 33-jarige rallyrijder had zich samen met landgenoten Esteban Gutiérrez en Patricio O'Ward weten te plaatsen voor de kwartfinales, waarop elk van de drie Mexicanen door wist te stoten naar de halve eindstrijd. Aldaar moest Gutiérrez zijn hoofd buigen voor Guerra en was O'Ward niet opgewassen tegen de Fransman Loic Duval. Guerra kreeg het thuispubliek in Mexico-Stad op de banken door in de finale in het Foro Sol-stadion op het Autódromo Hermanos Rodríguez af te rekenen met Duval.

"Dit is echt geweldig! Woorden schieten me tekort, maar ik ben ontzettend gelukkig", jubelde Guerra kort na de eindstrijd. "Het is ongelooflijk om tegen zoveel toprijders te mogen strijden. Ik heb het op weg naar deze overwinning niet makkelijk gehad - ik heb tegen liefst drie (voormalig) Formule 1-coureurs gereden! Dit is een hoogtepunt in mijn loopbaan. Het was een ontzettend zware competitie, maar ik ben in de wolken met mijn eerste plaats." Guerra beseft maar al te goed dat hij mee kon doen vanwege zijn nationaliteit. De nieuwbakken ROC-winnaar laat de mogelijkheid om de organisatie te bedanken daarom niet onbenut. "Een speciaal bedankje gaat uit naar Frederik Johnsson (organisator, red.) en zijn team, voor hun besluit om de Race of Champions naar Mexico te brengen en er zo'n succesvol evenement van te maken. We mochten in brute wagens rijden - mijn persoonlijke favoriet was de Vuhl (vergelijkbaar met de KTM X-Bow, red.). Ik ben trots om als Mexicaan in een Mexicaanse wagen voor een Mexicaans publiek te winnen. Ik wil iedereen bedanken voor de steun, deze is voor Mexico!" De Mexicaan is niet bepaald een hoogvlieger in het wereldkampioenschap rallyrijden: in 2018 nam hij aan vijf van de dertien evenementen deel, om eenmaal niet van start te gaan. Guerra's beste eindklassering was een vijftiende plaats tijdens de rally van Portugal. In het verleden wist de Mexicaan overigens weleens punten te scoren in het WRC.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'