Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guanyu Zhou

Verrassing Zhou kegelt in bocht 1 beide Alpines uit de race: "Niet wat ik wilde"

Een waardeloze start en schuldig aan een flinke crash in bocht 1. Het was op zijn zachtst gezegd niet de race van Guanyu Zhou in Hongarije, toch de verrassing van de zaterdag.

Zhou Hungary race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij moet een van de meest teleurgestelde coureurs zijn na de GP van Hongarije. Guanyu Zhou verraste vriend en vijand op zaterdag door in de kwalificatie naar P5 te rijden. Maar op zondag zat er voor de Alfa Romeo-coureur na bocht 1 al geen plek in top 10 meer in. En dat had de Chinees enkel en alleen aan zichzelf te danken.

Bij het ingaan van bocht 1 remde hij te laat, raakte Daniel Ricciardo die op zijn beurt in de wagen van Esteban Ocon reed en de Fransman raakte zijn teamgenoot Pierre Gasly dan weer. Een ware tombola met als gevolg dat de race voor de beide Alpine-rijders direct over was. En Zhou? Die kreeg een tijdstraf van vijf seconden. "Ik hield het toerental vast voordat de lichten aan gingen en toen verloor ik ineens alle respons. Ik startte eigenlijk met nul gas", verklaart Zhou tegenover onder meer RacingNews365 zijn slechte start.

"Ik was echt teleurgesteld, want ik denk dat ik het heel goed had kunnen doen bij de start. We moeten in detail zien wat er daar gebeurt, want dit is vreemd. Het gebeurde nooit eerder. Ik probeerde het te herstellen, probeerde vol gas te geven, maar helaas gebeurde er niets."

Als namens Alfa Romeo technisch kopstuk Xevi Pujolar een gooi moet doen naar het hoe en waarom van de mislukte start, wijst hij opvallend genoeg naar het remsysteem: "Het lijkt er nu op dat een probleem met het remsysteem een failsafe van de motor heeft geactiveerd. We zoeken nu uit hoe het één het ander heeft kunnen triggeren."

Door de slechte start verloor Zhou direct flink wat plekken op weg naar zijn onfortuinlijke bocht 1. "Ik probeerde natuurlijk zo laat mogelijk te remmen om wat posities terug te winnen, maar mede door de vuile lucht van de auto's voor me raakte ik de andere wagen. Dit was dus niet wat ik wilde, maar de race was zo goed als voorbij voor mij na de start."

Bekijk hieronder de slechte start van Zhou en de crash in bocht 1

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak