Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Verraste Leclerc reageert in Mexico op diskwalificatie: "Geen smoesjes"

Charles Leclerc werd na de Grand Prix van de Verenigde Staten gediskwalificeerd, maar staat volledig achter dat besluit. De Ferrari-rijder was verrast, maar weet dat regels nou eenmaal regels zijn.

Leclerc US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten, een week voor de GP van Mexico, werden Charles Leclerc en Lewis Hamilton gediskwalificeerd. De FIA checkte de wagens en kwam erachter dat de plank onder de auto te ver was versleten. In de regels staat duidelijk dat de auto dan niet meer legaal is, en dus volgt er een DSQ.

Een aantal dagen later legt hij aan de aanwezige pers in Mexico, waaronder RacingNews365, uit dat hij het niet aan zag komen. "Dit was eerlijk gezegd een complete verrassing, want op vrijdag was er geen enkele slijtage te zien. Het is niet alsof we toen ergens het asfalt raakte, maar in de race veranderde dat en was het illegaal."

De Ferrari-rijder gaat niet tegen het oordeel van de FIA in. "Regels zijn regels en die moeten gehandhaafd worden. Het is dus geen smoesje om te zeggen dat het op vrijdag allemaal goed was. We moeten gaan kijken hoe het is gegaan en anticiperen op de slijtage."

Ferrari onderzoekt situatie

Een diskwalificatie is natuurlijk alles behalve wenselijk, dus Ferrari is druk bezig om te kijken hoe dit mis heeft kunnen gaan. "Er spelen veel factoren mee. Het rijden over de kerbs, bijvoorbeeld, maar we hadden er beter op moeten anticiperen. Op zaterdag zagen we min of meer waar we de grond raakten en we dachten dat er genoeg marge was."

"Maar op zondag was het een grote verrassing. We zijn alles nog steeds aan het analyseren, waarom de plank meer sleet dan we verwachtten. Ik was nog op het circuit toen ik het oordeel hoorde, maar dit soort dingen hoor je gewoon te accepteren. Er is verder niets aan te doen", aldus Leclerc.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen