Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen zet in op goede kwalificatie in GP Brazilië

Max Verstappen keert volgende week terug op het circuit waar hij vorig jaar een zekere overwinning verloren zag gaan na een touche met Esteban Ocon. De Red Bull-coureur kijkt naar de Braziliaanse GP.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen voelt zich als een vis in het water op het Braziliaanse circuit van Interlagos. In 2016 maakte hij dat in vrij letterlijk zin duidelijk door in drijfnatte omstandigheden het hele veld op te rollen en vorig jaar nog haalde hij op eigen kracht de complete Formule 1-top in op weg naar de leiding van de race.

"Het is een kort, maar mooi circuit en erg gaaf om op te rijden", zo begint Verstappen zijn vooruitblik op de race van volgend weekend. "De baan wordt gekenmerkt door een goede mix van bochten en omdat het tegen de klok in loopt, is het een voor de nek zware baan."

Boven het circuit, dat zich letterlijk laat vertalen als 'tussen de twee meren', wil het nog wel eens spoken: "Voor wat het weer betreft kan hier werkelijk alles gebeuren", vervolgt Verstappen, die tevens weet wat de sleutel tot succes is als het hemelwater niet naar beneden valt.

"De kwalificatie is hier uitermate belangrijk, omdat inhalen hier relatief moeilijk is. In de race gaat het er bovendien om dat je je banden goede weet te managen, want de slijtage ligt hier doorgaans erg hoog."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel stilstaan bij de Grand Prix van de Verenigde Staten.

3 reacties