Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Verschil tussen Mercedes- en Renault-motor veel kleiner geworden'

De aankomende Grand Prix van Bahrein is volgens velen een prooi voor de Mercedessen. Desondanks vindt Valtteri Bottas dat de verschillen tussen de Renault-motor en de Mercedes-motor zijn afgenomen.

Valtteri Bottas zag zijn teamgenoot Lewis Hamilton bijna zeven tienden voorsprong nemen op de rest tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Fin zelf parkeerde zijn auto echter in de muur, dus zijn performance run hebben we in Melbourne niet gezien. Daardoor moest Bottas de race vanaf de vijftiende plaats aanvangen. De achtste plaats was vervolgens het hoogst haalbare, wat volgens Bottas te maken heeft met de motoren van de verschillende bolides. Deze liggen volgens de Fin stukken dichter bij elkaar.

"De verschillen in motorkwaliteit zijn niet zo groot meer. We hebben wel nog een klein voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Renault, maar die auto's (Renault, McLaren, Red Bull, red.) zijn wel weer goed in de bochten." Het powercircuit in Bahrein is er volgens velen eentje voor de Mercedessen. Vorig seizoen werd Mercedes tweede en derde. De Grand Prix van Bahrein begint zondag om 17.10 uur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden