© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

'Verschil tussen Mercedes- en Renault-motor veel kleiner geworden'

04 apr. 2018 14:00 Koen Bakker 0 reacties
De aankomende Grand Prix van Bahrein is volgens velen een prooi voor de Mercedessen. Desondanks vindt Valtteri Bottas dat de verschillen tussen de Renault-motor en de Mercedes-motor zijn afgenomen.

Bottas ziet Renault-teams dichterbij komen

Valtteri Bottas zag zijn teamgenoot Lewis Hamilton bijna zeven tienden voorsprong nemen op de rest tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië. De Fin zelf parkeerde zijn auto echter in de muur, dus zijn performance run hebben we in Melbourne niet gezien.

Daardoor moest Bottas de race vanaf de vijftiende plaats aanvangen. De achtste plaats was vervolgens het hoogst haalbare, wat volgens Bottas te maken heeft met de motoren van de verschillende bolides. Deze liggen volgens de Fin stukken dichter bij elkaar.

"De verschillen in motorkwaliteit zijn niet zo groot meer. We hebben wel nog een klein voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld Renault, maar die auto's (Renault, McLaren, Red Bull, red.) zijn wel weer goed in de bochten."

Het powercircuit in Bahrein is er volgens velen eentje voor de Mercedessen. Vorig seizoen werd Mercedes tweede en derde. De Grand Prix van Bahrein begint zondag om 17.10 uur. 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen