© MP Motorsport

Nieuwsoverzicht

Verschoor dolblij: "Sfeer bij MP Motorsport draagt bij aan topresultaten"

02 okt. 2018 15:15 René Oudman 0 reacties
Voor het derde achtereenvolgende GP3-weekend mocht Richard Verschoor in een wagen van MP Motorsport klimmen en voor het derde achtereenvolgende weekend liet de tiener een sterke indruk achter. Verschoor behaalde een dubbele puntenfinish op het Sochi Autodrom: in de zaterdagrace werd hij vierde, een dag later besloot de Utrechter zelfs met zijn eerste GP3-podium.

Logischerwijs is Verschoor, die voor zijn GP3-optredens een lastig jaar doormaakte in de Formule Renault 2.0 Eurocup, in zijn nopjes met de resultaten. Op het circuit waar hij tweeënhalf jaar geleden zijn autosportdoorbaak kende, blies de 17-jarige zijn moraal nieuw leven in.

In gesprek met Racingnews365 blikt de rijder van MP Motorsport terug op zijn succesvolle weekend in Rusland. “Bij MP heerst zo’n fijne sfeer, ik weet zeker dat mijn goede resultaten daarvan een product zijn!”

Eventjes was het onduidelijk of Verschoor, na twee prima optredens in België en Italië, ook zijn opwachting zou mogen maken in Rusland. De sponsoren waren echter dusdanig tevreden dat de jongeling zijn reis naar de Russische badplaats kon boeken.

“Voor de eerste keer heb een ‘echte’ vrije training af kunnen werken, dus niet eentje waarin er problemen waren vanwege de weersomstandigheden. Op dag één voelde ik al dat het de goede kant opging, want waar ik in Spa nog meer dan een seconde toe moest geven in de kwalificatie, zat ik er nu dicht op. Het gat naar de leider bedroeg slechts drie tienden en als ik niet een minuscuul foutje had gemaakt, was startplaats acht misschien wel een vijfde plek geweest”, vertelt Verschoor.

Dat de GP3-wagen even andere koek is dan het Formule Renault 2.0-materiaal waarmee de talentvolle Utrechter sinds begin 2017 rondreed, bleek in Sotsji. “In de training reed ik met een ‘high downforce’-afstelling en dan merk je dat deze vleugels behoorlijk wat effect hebben. In de kwalificatie, op een nieuw setje banden, kon ik echt trappen. Ik leek even als zesde te zijn geëindigd, maar er kwamen in de slotronde nog twee gasten onder mijn tijd.”

Verschoor Monza
© MP Motorsport
Mijn start was niet goed, dus toen moest ik maar flink gaan inhalen!
Richard Verschoor

“Normaal gesproken zou ik gek zijn geworden als ik achtste zou zijn in plaats van een mogelijke vijfde plek, maar ik zag dat het verschil met de nummer negen erg groot was. Dat gaf me goede hoop voor de wedstrijden. Natuurlijk is een klein foutje jammer, maar je leert er ook weer van.”

Gestart vanaf de achtste plaats werkte Verschoor zich in de zaterdagrace rap naar voren, al was het begin niet zo sterk. “Ik startte niet normaal slecht, lag elfde voor de eerste bocht. Toen moest ik maar gaan inhalen! Ik heb een paar leuke inhaalacties gewaagd op Laaksonen, die mij terugpakte door een DRS. De wagen voelde ontzettend goed aan en ondanks dat ik aardig wat van mijn banden moest vragen, kon ik me een weg naar voren banen. Toen ik zevende lag, bedacht ik al een plannetje wat mij de vierde plaats op moest leveren.”

Dat plannetje werkte: in de slotfase passeerde Verschoor de ervaren Brit Jake Hughes. “Als ik niet al mijn DRS-mogelijkheden aan hem had verspild, had ik wellicht de top drie nog aan kunnen vallen”, klinkt Verschoor zelfkritisch als altijd. Desalniettemin reed de MP-man naar een ijzersterke vierde plaats, op dat moment zijn beste resultaat in de GP3 Series.

Vanwege de omgekeerde grid-regel moest Verschoor op zondagochtend aanvangen vanaf P5. Laaksonen, op zaterdag al tweemaal het slachtoffer van een inhaalactie van Verschoor, moest er meteen weer aan geloven. In de openingsfase werkte de Utrechter zich op naar de derde plek, eentje die hij ondanks een lastig bandenmanagement wist te consolideren. “Voor de race moesten we iets kleins veranderen van de marshals en ondanks dat we dachten dat dat niet zoveel effect zou hebben, bleek dat toch wel een andere balans op te leveren. Op zondag had ik veel meer grip aan de voorkant, waardoor de achterkant van de wagen wat begon te glijden.”

Verschoor wist de boel desondanks onder controle te houden, om een fantastisch resultaat naar huis te rijden. Zijn eerste podiumplaats in de GP3 werd een feit. “Ik ben zo ontzettend tevreden voor mezelf en voor het team. Ik heb niet hoeven buigen op geluk – uitvallers, of teamgenoten die mij voorbij lieten”, knipoogt de jongeling naar het tafereel dat enkele uren later door Mercedes in de Formule 1-race werd vertoond. “Ik had nog tweede kunnen worden, maar besloot niet teveel risico’s te nemen.”

De sfeer bij MP Motorsport werkt als drijfveer voor Verschoor. “De samenwerking met het team van Sander Dorsman verloopt fantastisch, de monteurs en engineers zijn geweldige mensen. Het voelt net alsof ik gewoon thuis in Benschop ben! Het team staat volledig achter mij en dat draagt grotendeels bij aan deze mooie resultaten.”

Of Verschoor ook de seizoensafsluiter in Abu Dhabi voor zijn rekening mag nemen, weet hij nog niet. De tweevoudig Formule 4-kampioen heeft echter goede hoop: “Deze wedstrijden zijn heel erg goed verlopen!”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen