Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verschoor gaat voorlopig niet met Haas samenwerken: "Hebben niet wat wij willen"

Richard Verschoor is in 2024 ook op de Formule 2-grid te bewonderen. De Nederlander keert terug bij Trident en is daar heel blij mee, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

Verschoor Trident
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Richard Verschoor is inmiddels een ervaren man in de Formule 2. De Nederlander heeft drie seizoenen achter de rug in de opstapklasse naar de Formule 1 en maakte bekend dat hij er nog een jaartje aan vastplakt. Verschoor keert terug bij Trident, een team waar hij een verleden mee heeft. In 2022 was Verschoor namens Trident actief in de Formule 2 en dit jaar reed hij de Grand Prix van Macau in een Formule 3-bolide. Nu wordt de samenwerking nieuw leven ingeblazen.

"Ik ben er heel blij mee", vertelt Verschoor in een interview met RacingNews365. "Het is een moeilijke route geweest, maar ik ben gewoon heel blij en trots op mijn partners dat ik nu weer een jaar door kan. En het is ook wel leuk met de nieuwe auto, natuurlijk."

De 23-jarige Verschoor haalt daar een belangrijk punt aan. In 2024 rijdt de Formule 2 met nieuwe bolides, een uitdaging waar de coureur naar uitkijkt. "Ik denk dat de veranderingen zullen meevallen. De auto is natuurlijk wel helemaal anders, al blijft het uiteindelijk een Formule 2-auto die voor iedereen hetzelfde is. We moeten ervoor zorgen dat we de auto zo snel mogelijk naar de limiet ontwikkelen. Daarom ben ik wel blij dat ik veel ervaring heb. Ik kan het team redelijk sturen."

Geen samenwerking met Haas

Verschoor reed in 2023 voor Van Amersfoort Racing en onthult dat hij wel gesprekken heeft gevoerd over een nieuw contract. De keuze viel uiteindelijk toch op Trident. "Ik ben in gesprek geweest, maar uiteindelijk zei mijn gevoel toch dat ik terug moest keren bij Trident. Ik ken die gasten ook heel goed en reed in 2022 natuurlijk al bij hen. Toen hadden we een heel goed seizoen, alleen kenden we vaak puntloze weekenden. Maar ik heb een goede band met die gasten."

Verschoor liet eerder dit jaar ook optekenen dat hij met Haas in gesprek was over een mogelijke test óf vrije training in een Formule 1-auto. Dat liep op niets uit, maar Verschoor houdt de droom wel levend. "Uit de gesprekken met Haas is nog niets concreets gekomen. We hebben een gesprek gehad met Guenther Steiner en daaruit bleek dat zij niet hebben wat wij willen. Dus het is een beetje gestagneerd, maar we willen wel meters maken om de volgende stap te zetten."

En kijkt de Nederlander al naar andere raceklassen? "Op dit moment niet. We hebben onze handen vol aan de Formule 2. Er zijn genoeg kansen, maar ik wil heel graag mijn potentie laten zien in de Formule 2. Tot nu toe is dat nog niet echt gelukt, vind ik. Ik hoop op een constant seizoen en dan kunnen we echt laten zien dat we erbij horen."

Ook interessant:

Op 13 december 2023 was het zover: de eerste livepodcast van RacingNews365 bij Racesquare in Utrecht! Het briljante seizoen van Max Verstappen, de zegedroogte van Lando Norris én prangende vragen van de fans: het kwam allemaal voorbij! Een ding is zeker: Verstappen kroonde zich tot levende legende!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning tijdens de Grand Prix van Bahrein. Zal Verstappen wederom zegevieren in Bahrein? Als de Nederlander wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 30 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
Lewis Hamilton verklaart mislukte kwalificatie: "Niet leuk om mee te rijden"