Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Nederland 2023

Verschoor merkt 'Verstappen-gekte': "Maakt het op bepaalde gebieden makkelijker voor me"

Naast Max Verstappen maakt nog een Nederlands talent zich op voor het Zandvoortse Grand Prix weekend: Richard Verschoor. De Formule 2-coureur komt al sinds jaar en dag in Zandvoort en kan het circuit dromen. Samen met Verschoor blikken we vooruit op het Nederlandse Grand Prix-weekend én bespreken we een mogelijk F1-zitje.

Richard-Verschoor-Interview-RacingNews365
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Richard Verschoor kende vorig jaar een sterk weekend in de duinen en kijkt uit naar de editie van dit jaar. In 2022 werd de 22-jarige coureur tweede in de hoofdrace, op slechts 2,5 seconde van winnaar Felipe Drugovich. De man uit Benschop heeft fantastische herinneringen aan het spuiten met champagne tijdens zijn thuisrace, zo vertelt hij in een exclusief interview met RacingNews365.

"Vorig jaar was super. We hadden sowieso een sterke race met een goede strategie. Dat was gewoon fijn." Verschoor vertelt dat het nog even nagelbijten was na de race: "Er zou misschien nog een penalty komen, maar dat was gelukkig niet het geval. Die tweede plaats gaf gewoon een heel mooi gevoel." Niet alleen op sportief vlak, maar ook op zakelijk gebied was het optreden van Verschoor meer dan welkom. "Er zijn hier (in Zandvoort, red.) veel potentiële partners. Ook dat is belangrijk. Kortom: het was belangrijk, maar vooral heel mooi."

Zien we Verschoor volgend jaar in de Formule 1?

Een F1-zitje lijkt momenteel nog ver weg voor Verschoor. Op dit moment bevindt de F2-coureur zich in een 'oriënterende fase', zo vertelt hij. "Ik ben aan het kijken wat voor mij het beste is om volgend jaar te gaan doen. Er zijn een aantal opties, zowel in de Formule 2 als in andere klasses. Ik kan en wil er ook nog niet te veel over zeggen", aldus de Nederlander, die uitkomt voor Van Amersfoort Racing.

Op de vraag of het succes van Max Verstappen invloed heeft op de kansen van Verschoor om de Formule 1 te bereiken, antwoordt hij: "Wat Max doet heeft niets te maken met mijn F1-stoeltje. Wél leeft de Formule 1 veel meer in Nederland door wat hij doet. Daardoor is het ook zo dat bedrijven veel meer doen binnen de autosport, wat het voor mij wat makkelijker maakt om sponsoren binnen te halen. Voor een bedrijf is het nu gewoon écht interessant om de racewereld binnen te stappen, maar de Formule 1 is voor veel bedrijven gewoon echt te duur."

Sommige coureurs beweren dat de energie die een thuisrace teweegbrengt een paar tienden of zelfs een halve seconde snelheid per rondje extra oplevert. Complete onzin, volgens Verschoor. "Dat vind ik echt nergens opslaan. Tuurlijk zit je in de goede mood, dat merk ik nu ook. Maar het is altijd maar afwachten hoe het op het circuit zelf gaat. Kijk, als het gewoon slecht gaat, dan is dat zo. Dat heb je soms niet helemaal in de hand en dan heb je ook niets aan die goede mood."

Verschoors 'goede mood' in Zandvoort komt grotendeels door de fanatieke, Nederlandse fans. Hij kijkt dan ook écht uit naar de komende dagen. "Op dit moment regent het veel, dat is natuurlijk een beetje jammer. Maar vanaf vrijdag stroomt alles hier helemaal vol met mensen. Qua sfeer gaat het hier echt top zijn denk ik. Ik hoop alleen dat het weer een beetje mee zit."

Wanneer we Verschoor vragen wat zijn verwachtingen zijn voor komend weekend, reageert hij wederom nuchter. "Ik heb niet echt verwachtingen. Ik wil gewoon een clean weekend. Ik ga gewoon gas geven", aldus de Formule 2-coureur.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

1 reactie

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken