© MP Motorsport

Nieuwsoverzicht

Verschoor ook in Sochi voor MP aanwezig op GP3-startgrid

25 sep. 2018 12:01 René Oudman 0 reacties
Goed nieuws voor Richard Verschoor: de 17-jarige uit het Utrechtse Benschop mag komend weekend wederom zijn opwachting maken in de GP3 Series. De jongeling reed tijdens het treffen in zowel België als Italië voor het Nederlandse MP Motorsport en zal eveneens op het Sochi Autodrom voor de oranje brigade uitkomen.

Verschoor liet een keurige indruk achter in zijn eerste GP3-weekends. Op Spa-Francorchamps reed het talent een ijzersterke inhaalrace op zondagochtend, die hem zijn eerste GP3-punten opleverde. In de zaterdagrace op Monza werd hij achtste, waardoor Verschoor op zondag van pole mocht vertrekken. Die startplaats kon hij echter niet omzetten in een puntenpositie.

Het Russische asfaltlint in Sochi is eentje waar Verschoor goede herinneringen aan bewaart. In 2016 brak de destijds 15-jarige door met een overwinning in de Formule 4, waarop hij door Red Bull werd ingelijfd voor het juniorprogramma. Verschoor zou uiteindelijk anderhalf jaar deel uitmaken van het Junior Team.

Na een enigszins teleurstellend verlopen tweede seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 besloot de Utrechtse tiener het over een andere boeg te gooien, en met succes. Door het promoveren van Dorian Boccolacci naar het Formule 2-team van MP Motorsport kwam er een plaatsje vrij bij het GP3-team. Verschoor stapte naast Niko Kari en Devlin Defrancesco in en wist zijn beide teammaten direct te verslaan.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen