Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verschoor op pole in GP3 na fantastische inhaalrace

Richard Verschoor en de GP3-bolide van MP Motorsport: het lijkt vooralsnog een ijzersterke combinatie. De 17-jarige Benschopper moest de eerste GP3-wedstrijd op het circuit van Monza na een lastige kwalificatiesessie aanvangen vanaf P15, waarvandaan hij wederom een fantastische inhaalrace af wist te leveren. Verschoor kwam uiteindelijk als achtste over de meet, waarmee hij vier punten scoort.

Bovendien mag de jonge Nederlander morgen (zondag) vooraan starten in de tweede GP3-race van dit weekend. In de opstapklasse geldt namelijk, evenals in de Formule 2, de regel van de omgekeerde grid. De complete top acht van de eerste wedstrijd wordt in omgekeerde volgorde op de startopstelling van de tweede race gezet en zodoende start Verschoor als eerste.

Trident-coureur David Beckmann wist zijn tweede zege van het seizoen te boeken door als eerste onder het zwartwit-geblokt door te rijden, de jonge Duitser hield ART-duo Anthoine Hubert (kampioenschapsleider) en Callum Ilott achter zich. Verschoor kwam kort achter bekende namen als Giuliano Alesi en Pedro Piquet over de streep en finishte ruim voor MP-teamgenoten Niko Kari en Devlin Defrancesco. De tweede GP3-race op het circuit van Monza, die door Verschoor vanaf poleposition wordt aangevangen, begint zondagochtend om 9.40 uur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden