© MP Motorsport

Nieuwsoverzicht

Verschoor op pole in GP3 na fantastische inhaalrace

01 sep. 2018 12:19 René Oudman 0 reacties
Richard Verschoor en de GP3-bolide van MP Motorsport: het lijkt vooralsnog een ijzersterke combinatie. De 17-jarige Benschopper moest de eerste GP3-wedstrijd op het circuit van Monza na een lastige kwalificatiesessie aanvangen vanaf P15, waarvandaan hij wederom een fantastische inhaalrace af wist te leveren. Verschoor kwam uiteindelijk als achtste over de meet, waarmee hij vier punten scoort.

Bovendien mag de jonge Nederlander morgen (zondag) vooraan starten in de tweede GP3-race van dit weekend. In de opstapklasse geldt namelijk, evenals in de Formule 2, de regel van de omgekeerde grid. De complete top acht van de eerste wedstrijd wordt in omgekeerde volgorde op de startopstelling van de tweede race gezet en zodoende start Verschoor als eerste.

Trident-coureur David Beckmann wist zijn tweede zege van het seizoen te boeken door als eerste onder het zwartwit-geblokt door te rijden, de jonge Duitser hield ART-duo Anthoine Hubert (kampioenschapsleider) en Callum Ilott achter zich. Verschoor kwam kort achter bekende namen als Giuliano Alesi en Pedro Piquet over de streep en finishte ruim voor MP-teamgenoten Niko Kari en Devlin Defrancesco.

De tweede GP3-race op het circuit van Monza, die door Verschoor vanaf poleposition wordt aangevangen, begint zondagochtend om 9.40 uur.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen