© MP Motorsport

Nieuwsoverzicht

Verschoor pakt eerste podium in GP3

30 sep. 2018 10:27 Jan van der Burgt 0 reacties
Richard Verschoor heeft op het Sochi Autodrom zijn eerste podiumplaats in de GP3 weten te pakken. De Nederlander in dienst van het eveneens Nederlandse MP Motorsport werd derde.

In pas zijn derde raceweekend in de GP3 laat Richard Verschoor zien uit welk racehout hij gesneden is. Vanaf de vijfde startplaats legde Verschoor zich niet zomaar neer bij een plekje net buiten het podium. Nadat hij bij de start al een plekje opschoof, passeerde hij de Fin Simo Laaksonen even knap als brutaal buitenom, om vervolgens de derde plaats niet meer af te staan.

De tweede race van het weekend werd gewonnen door David Beckmann, die naast Richard Verschoor op het podium ook gezelschap kreeg van de Joey Mawson. Force India-testrijder Nikita Mazepin vergooide zijn titelkansen door te crashen.

Op de zaterdag maakte Richard Verschoor ook al indruk door van de zevende startplaats naar de vierde plaats te rijden. Een superweekend dus voor Nederland, die eerder deze week nog niet eens wist of hij überhaupt op de GP3-grid zou staan. Richard Verschoor bezet nu de veertiende plaats in het kampioenschap.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen