Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 2

Verschoor schat Formule 1- en andere kansen in

Richard Verschoor kent een verschrikkelijk jaar in de Formule 2. De Nederlander wilde in zijn vierde seizoen meestrijden om de bovenste plaatsen, maar zag die ambitie door veel domme pech uit zijn handen slippen. Een Formule 1-toekomst lijkt er dan ook niet in te zitten, al blijft de deur op een kier.

Richard-Verschoor-Interview-RacingNews365
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Richard Verschoor had voorafgaand aan het Formule 2-seizoen hoge verwachtingen. De Nederlander begon aan alweer zijn vierde seizoen in de op een-na-hoogste raceklasse, maar kende tot op heden weinig succes.

Want twee diskwalificaties en één kapotte motor zorgde ervoor dat Verschoor al drie overwinningen uit zijn handen zag glippen. Met die drie overwinningen had de Nederlander ergens aan de bovenkant van de subtop gestaan. Nu vinden we Verschoor terug op de dertiende plek in het kampioenschap. In plaats van van de zomervakantie genieten, komt Verschoor dit weekend in actie op de Jack's Racing Day in Assen.

Op het TT Circuit sprak RacingNews365 exclusief met Verschoor over zijn toekomst. Want wat verwacht Verschoor nog van de laatste vier races in de Formule 2? "Verwachtingen heb ik niet meer. Dat heeft geen zin. Ik ga proberen om sowieso de aankomende twee races nog goed te presteren (in Monza en Baku red.). Die daarna zijn pas in december (In Qatar en Abu Dhabi red.), dus dat is weer vrij ver weg. Ik hoop gewoon dat de auto ook meewerkt, en dat ik zo nog een paar bekertjes mee naar huis kan nemen."

Indycar, Formule 2 of tóch Formule 1?

Na vier jaar Formule 2 lijkt het wel tijd voor Verschoor om een stap te maken naar een andere raceklasse. Waar de meeste van zijn concurrenten gesteund worden door Formule 1-teams of een rijke familie, moet Verschoor het helemaal zelf doen. De Nederlander weet dan ook nog niet wat hij komend jaar gaat doen: "Als ik het antwoord wist, zou ik het je geven. Maar ik heb het oprecht niet."

"Ik ben nu gewoon aan het oriënteren op wat de mogelijkheden zijn. Ik ben er redelijk vroeg al mee begonnen, dus dat is op zich positief. Er is best wat animo, maar uiteindelijk moet je overal natuurlijk wel budget meenemen. Dat is helaas hoe het werkt in de autosport", aldus de nuchtere Verschoor.

"Voor mij zou IndyCar een mooie stap zijn. Ik denk dat ik daar goed kan presteren," zo vervolgt Verschoor. "Formule 2 is ook een optie. De Hypercar-klasse (WEC of IMSA, red.) zou ook een mooie optie zijn." Verschoor noemt in zijn opsomming geen Formule 1. Op voorhand zou je ook denken dat de kansen vrij beperkt zijn. Toch was Verschoor dicht bij een test met Haas: "Als zij een testauto hadden gehad mét motor, want die hadden ze niet, dan had ik dat denk ik wel gerealiseerd. Maar daar kun je heel leuk over praten, maar het is niet zo."

"Ik sta voor nooit opgeven, dus dat ga ik zeker ook niet doen. Alleen op een gegeven moment kom je op een punt dat je realistisch moet gaan zijn en dat ben ik dan ook. Maar we zijn nog steeds aan het kijken of ik een keer een Formule 1-test kan doen. Dat is natuurlijk ook mijn droom en dat zou ook goed kunnen. Ik hoop me dan ook te kunnen laten zien. Maar goed, op de korte termijn is dat nog ver weg", zo sluit Verschoor af. 

Bekijk hieronder het volledige interview met Verschoor!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout