© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verschoor snapt vloekende Verstappen: "Enig idee hoe hard hij traint?"

02 aug. 2018 17:00 René Oudman 3 reacties
Het meest besproken radiobericht van de Grand Prix van Hongarije was zonder twijfel die van Max Verstappen. De Nederlander had zich na een goede start op weten te werken naar een vijfde plaats, om in die positie na vijf rondjes uit te vallen. Verstappen kon zich niet inhouden en parkeerde zijn bolide al vloekend en tierend in het gras.

De drie jaar jongere Richard Verschoor, die tegenwoordig uitkomt in de Formule Renault 2.0 Eurocup, snapt zijn landgenoot in tegenstelling tot sommige van diens criticasters volkomen. “Natuurlijk. Dat zou iedereen doen, ik snap ook niet waarom hij voor het boos worden zijn excuses moet aanbieden”, schijnt hij in gesprek met Racingnews365 zijn licht op het voorval. “Ik snap heus wel dat het niet netjes is naar Renault toe, maar heb je enig idee hoe hard hij traint?”, verdedigt de jonge Utrechter de Red Bull-coureur.

“Max heeft ongekend veel inzet en geeft alles wat hij heeft. Dan rijd je vijf rondjes, na weken, maanden hard trainen en dan scheidt die Renault er wéér mee uit. Dan wordt je gewoon gek, geen wonder als de frustratie hoog oploopt.”

Verschoor denkt niet dat Renault vieze spelletjes gaat spelen, aangezien Red Bull boven haar fabrieksteam in de stand om het constructeurskampioenschap staat en de Oostenrijkse stal bovendien na 2018 overstapt op Honda-motoren. “Uiteindelijk is het super goed als Renault tweede of derde wordt, des te hoger ze finishen met Red Bull, des te betere promotie het is. Renault gaat ook niet voor ze finishen, daar is de wagen van Red Bull te sterk voor.”

Toch plaatst het jonge racetalent een interessante kanttekening. “Als jij een eigen race team hebt en je support iemand anders, dan ga je dat andere team geen betere motoren geven. Als er iets nieuws is dan gebruik je dat eerst zelf, lijkt me. Toch?”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen