© MP Motorsport

Nieuwsoverzicht

Verschoor weet GP3-pole niet om te zetten in puntenfinish

02 sep. 2018 10:17 René Oudman 0 reacties
Waar het op zaterdag op het Autodromo Nazionale Monza zo goed ging bij Richard Verschoor, daar heeft de 17-jarige Nederlander in de zondagrace pas op de plaats moeten maken. De rijder van MP Motorsport, die een week geleden zijn debuut in de GP3 Series maakte, wist zijn via P8 verkregen poleposition niet om te zetten in een mooi resultaat. Verschoor kwam na zeventien ronden als negende over de meet en greep daarmee net naast de punten.

De overwinning in de tweede GP3-race van dit Italiaanse raceweekend ging naar Pedro Piquet. De jonge Braziliaan, zoon van voormalig Formule 1-coureur Nelson Piquet, had de hele wedstrijd een pittige kluif aan zijn Trident-teamgenoot Giuliano Alesi - inderdaad, ook een zoon van - gehad. Piquet werd uiteindelijk tweede, voor Ferrari-junior Callum Ilott.

Ilott wist een paar puntjes in te lopen op ART-teamgenoot Anthoine Hubert, die al een tijdje de kampioenschapsaanvoerder is. Nikita Mazepin moest zijn collega's Ilott en Hubert laten lopen en kwam als vijfde over de eindstreep. Jake Hughes, David Beckmann en de enige dame van het veld, Tatiana Calderon, completeerden de puntenplaatsen.

Het GP3-seizoen kent nog twee raceweekends: de eerste is over vier weken in het Russische Sochi, twee maanden na de wedstrijden aldaar wordt er afgesloten op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen