Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2023

Verstappen en Leclerc een klasse apart in natte derde training GP Canada

Max Verstappen en Charles Leclerc waren tijdens de derde vrije training de snelsten op het Circuit Gilles Villeneuve in Montréal, Canada. De rest gaf veel terrein toe op de natte baan.

Tijdens de derde vrije training in Canada werd heel snel duidelijk wat voor een zaterdag we gaan krijgen in Montreal: een natte. Het waren de regenbanden die massaal tevoorschijn kwamen aan het begin van VT3 op het Circuit Gilles Villeneuve, want de baan was kletsnat.

Het was de eerste keer dat we de nieuwe full wets in actie zagen. Dit keer waren er gelukkig geen problemen met de camerabeelden, waardoor de sessie gewoon kon worden verreden zonder problemen. De eerste tien minuten zagen we de coureurs een voor een de baan op komen, allen op de regenbanden, maar na een klein kwartier kwamen de intermediates tevoorschijn.

Deze waren op dat moment inderdaad een stukje sneller, waardoor al snel iedereen op die banden rondreed. Aangezien de kwalificatie waarschijnlijk in vergelijkbare omstandigheden verreden zal worden, probeerde iedereen een zo snel mogelijke ronde neer te zetten op de intermediates. Wel reden alle coureurs vele ronden achter elkaar, dus er was veel brandstof aan boord.

Daarbij zagen we links en rechts wat momentjes voor verschillende coureurs. Yuki Tsunoda spinde tot twee maal toe en ook coureurs als Fernando Alonso kenden hun momentjes. Alex Albon reed tot twee maal toe bijna achter op de kont van Carlos Sainz in, en ga zo maar door.

Kijkend naar de tijdenlijsten, was het in de eerste twintig minuten vooral stuivertje wisselen terwijl de coureurs aan de omstandigheden wenden, maar daarna ontstond er langzaam maar zeker een beeld: Max Verstappen en de twee Ferrari-coureurs samen bovenaan, met de rest op een aanzienlijke achterstand. De Nederlander moest even in zijn ritme komen, maar daarna ging hij steeds een beetje sneller.

Met nog een half uur op de klok werd het ritme van de F1-coureurs echter bruut onderbroken door een crashende Sainz, die in bocht een de muur in ging en zijn Ferrari flink beschadigde. Zowel zijn neus als de achterkant ontvingen een doffe klap.

Check hieronder de beelden van de crashende Sainz, het artikel gaat daaronder verder.

Verstappen een klasse apart

Terwijl iedereen zijn ritme na de onderbreking weer terug moest vinden, was er een coureur die zich meteen weer helemaal comfortabel voelde: Max Verstappen. Ronde na ronde nam hij een hap uit de rondetijden van de concurrentie.

Alleen Leclerc wist na een tijdje nog enigszins het tempo van zijn rivaal bij te houden, terwijl Sergio Perez ruim tweeënhalve seconde toegaf op zijn teamgenoot. Fernando Alonso reed de derde tijd, Kevin Magnussen was de vreemde eend in de bijt op P4.

Beide Mercedes-coureurs konden ook geen indruk maken, met een P10 voor Lewis Hamilton en P15 voor George Russell. Nyck de Vries klokte de 16e tijd, Perez de teleurstellende 17e tijd. Alleen Guanyu Zhou, Esteban Ocon en Logan Sargeant waren langzamer dan de Mexicaan.

Uitslag Derde vrije training - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'