Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Canada 2023

Regenmeester Verstappen pakt pole voor stuntende Hulkenberg in Canada

Max Verstappen heeft poleposition veroverd voor de GP van Canada. De Red Bull-coureur bleef de stuntende Nico Hulkenberg en Fernando Alonso voor in een natte kwalificatie

Op een kletsnat Circuit Gilles Villeneuve begonnen de coureurs aan hun kwalificatie. De omstandigheden waren uitermate geschikt voor de intermediates. Max Verstappen, in de natte derde training het snelste, toonde zich ook nu razendsnel. Samen met Fernando Alonso voerde hij het veld aan in de openingsfase van de kwalificatie.

Het was stuivertje wisselen tussen het duo, maar uiteindelijk was het Verstappen die Q1 als snelste afsloot. Nyck de Vries kwam in het stuk totaal niet voor en klokte slechts de achttiende tijd op vier tienden achter teamgenoot Yuki Tsunoda.

Afvallers in Q1: Tsunoda, Gasly, De Vries, Sargeant en Zhou.

Uitslag Kwalificatie - Canada

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Grote namen sneuvelen in Q2!

De regen verdween in Canada en de baan droogde langzaam op, wat het sein was om te wisselen naar de slicks. Verstappen wisselde als eerste van de favorieten de zachte band monteerde. Het was echter de op slicks gestarte Alexander Albon die het veld verrassend aanvoerde voor Verstappen.

Diverse topcoureurs lieten zich verrassen en hadden hun zaken niet voor elkaar, waardoor Lewis Hamilton als tiende nog net doorging naar Q3. Charles Leclerc (11e), Sergio Perez (12e) en Lance Stroll (13e) stelden hevig teleur. Voor Perez was het zijn derde opeenvolgende kwalificatie waarin hij Q3 niet haalde.

Afvallers in Q2: Leclerc, Perez, Stroll, Magnussen en Bottas.

De regen kwam plots weer met bakken uit de hemel in Q3, waardoor het zaak was voor alle coureurs om zo snel mogelijk een rondetijd neer te zetten. Wederom was het Verstappen die het veld aanvoerde voor Nico Hulkenberg en Alonso.

De rode vlag werd gehesen na een crash van Oscar Piastri die zijn McLaren in de muur parkeerde met nog zeven minuten op de klok. Hevigere regenval zorgde ervoor dat niemand zijn tijd meer kon verbeteren waardoor Verstappen de pole pakte voor de schitterende Hulkenberg en Alonso.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Canada 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'