© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Max Verstappen klokt vierde tijd in laatste training, Vettel bovenaan

14 apr. 2018 06:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van China de vierde tijd genoteerd.Teamgenoot Ricciardo viel uit met turboproblemen, terwijl Sebastian Vettel Ferrari bovenaan zette.

Kopzorgen voor Ricciardo en Red Bull

Op een schoongeregende, maar droge baan in China noteert Kimi Raikkonen op de vroege morgen in de openingsfase de snelste tijd op de ultrasofts. De eerste die daar onder duikt, is teamgenoot Sebastian Vettel, eveneens voorzien van de zachtste compound. Mercedes begint op softs en geeft daarop een seconde toe op Vettel.

Op het moment dat Raikkonen er al vier ronden op heeft zitten, staat Max Verstappen nog naast de auto te praten met zijn engineers. Van enige haast om snel te baan op te zoeken, is geen sprake. Aan de auto van teamgenoot Daniel Ricciardo wordt ondertussen driftig gesleuteld. Christian Horner laat weten dat er even naar de versnelling wordt gekeken, maar dat alles in orde is.

Na een klein halfuurtje melden beide coureurs zich op het asfalt. Op de soft-band gaan Max Verstappen en Daniel Ricciardo respectievelijk naar de elfde en zesde tijd, maar niet nadat Lewis Hamilton spectaculair van de baan spint door een uitstapje over het natte kunstgras. 

Niet veel later moet Daniel Ricciardo zijn RB14 naast de baan stilzetten, terwijl vlammen en rookpluimen opstijgen van achter de auto. 'Een turboprobleem', zo oordeelt teambaas Christian Horner. Verstappen rijdt ondertussen door en verbetert zich op hetzelfde setje softs naar de negende tijd.

Aan de kop van het veld verandert er niks als ook de Mercededs-mannen ultrasofts onder laten leggen. Ferrari behoudt een ruime marge naar de Duitse constructeur. Als ook Verstappen de ultrasofts probeert, sluit hij aan op de vierde plaats. Toch is ook hij niet tevreden met wat er achterin zijn RB14 gebeurt: "Ik verlies voortdurend vlak voor het opschakelen vermogen", waarna hij het gevoel vergelijkt met hoe de auto aanvoelde in Bakoe vorig jaar. Toen viel de Nederlander uit.

Ferrari en Vettel handhaven zich aan kop, voor Bottas, Verstappen, Hamilton en Kevin Magnussen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen