Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Max Verstappen klokt vierde tijd in laatste training, Vettel bovenaan

Max Verstappen heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van China de vierde tijd genoteerd.Teamgenoot Ricciardo viel uit met turboproblemen, terwijl Sebastian Vettel Ferrari bovenaan zette.

Op een schoongeregende, maar droge baan in China noteert Kimi Raikkonen op de vroege morgen in de openingsfase de snelste tijd op de ultrasofts. De eerste die daar onder duikt, is teamgenoot Sebastian Vettel, eveneens voorzien van de zachtste compound. Mercedes begint op softs en geeft daarop een seconde toe op Vettel. Op het moment dat Raikkonen er al vier ronden op heeft zitten, staat Max Verstappen nog naast de auto te praten met zijn engineers. Van enige haast om snel te baan op te zoeken, is geen sprake. Aan de auto van teamgenoot Daniel Ricciardo wordt ondertussen driftig gesleuteld. Christian Horner laat weten dat er even naar de versnelling wordt gekeken, maar dat alles in orde is. Na een klein halfuurtje melden beide coureurs zich op het asfalt. Op de soft-band gaan Max Verstappen en Daniel Ricciardo respectievelijk naar de elfde en zesde tijd, maar niet nadat Lewis Hamilton spectaculair van de baan spint door een uitstapje over het natte kunstgras.

Niet veel later moet Daniel Ricciardo zijn RB14 naast de baan stilzetten, terwijl vlammen en rookpluimen opstijgen van achter de auto. 'Een turboprobleem', zo oordeelt teambaas Christian Horner. Verstappen rijdt ondertussen door en verbetert zich op hetzelfde setje softs naar de negende tijd. Aan de kop van het veld verandert er niks als ook de Mercededs-mannen ultrasofts onder laten leggen. Ferrari behoudt een ruime marge naar de Duitse constructeur. Als ook Verstappen de ultrasofts probeert, sluit hij aan op de vierde plaats. Toch is ook hij niet tevreden met wat er achterin zijn RB14 gebeurt: "Ik verlies voortdurend vlak voor het opschakelen vermogen", waarna hij het gevoel vergelijkt met hoe de auto aanvoelde in Bakoe vorig jaar. Toen viel de Nederlander uit. Ferrari en Vettel handhaven zich aan kop, voor Bottas, Verstappen, Hamilton en Kevin Magnussen.

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami