Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Singapore 2024

Verstappen sleept er zeer knap resultaat uit in kwalificatie GP Singapore

Lando Norris heeft poleposition gepakt voor de Grand Prix van Singapore. Hij hield Max Verstappen en Lewis Hamilton achter zich tijdens een spannende strijd op het Marina Bay Street Circuit. Sergio Perez kwam daarentegen niet verder dan Q2 en moet genoegen nemen met P13.

Verstappen Qualifying Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore staat over het algemeen bekend als een van de belangrijkere en spannendere sessies van het seizoen en ook deze keer maakte het Marina Bay Street Circuit die verwachting waar. De verschillen tussen de topteams waren tijdens de drie vrije trainingen aan de grote kant, maar tijdens de kwalificatie kwam alles al snel dichter bij elkaar te zitten.

Charles Leclerc trapte aan het begin van Q1 af met een eerste richttijd van 1:30.8, maar zag al snel hoe Lando Norris zijn snelste tijd aanscherpte. Norris was anderhalve tiende sneller dan de Ferrari-coureur en leek de lijn van de derde vrije training door te kunnen trekken, maar van een comfortabele voorsprong was nog geen sprake. Max Verstappen sloot namelijk aan met de tweede tijd en was maar één tiende langzamer dan Norris. Leclerc scherpte zijn eigen tijd daarna nog aan, maar kwam nog altijd zes honderdsten tekort op de tijd van Norris. 

Dat de baan gaandeweg het weekend in rap tempo beter werd, bleek wel tijdens de slotfase van Q1, toen Alexander Albon de snelste tijd aanscherpte. Norris liet er echter geen gras over groeien en toonde aan dat het nog veel sneller kon, want enkele seconden later zette hij een tijd neer die maar liefst zes tienden sneller was dan die van Albon. Piastri sloot vervolgens aan op P2, twee tienden achter Norris. 

Max Verstappen deed nog een duit in het zakje door de tweede tijd neer te zetten, ruim een tiende achter Norris, terwijl de beide Ferrari-coureurs het nog even spannend maakten. Uiteindelijk was een laatste snelle ronde van Carlos Sainz genoeg om Q2 te halen, terwijl Charles Leclerc uiteindelijk al snel genoeg bleek. Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Pierre Gasly, Valtteri Bottas en Guanyu Zhou haalden Q2 niet. 

Uitslag Kwalificatie - Singapore

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Q2 en Q3

In Q2 was het de beurt aan de beide Red Bull-coureurs om een richttijd neer te zetten. Verstappen leek er, met een 1:30.3, met de eer vandoor te gaan, maar raakte zijn tijd kwijt wegens track limits. Niet veel later zette Norris een nieuwe snelste tijd van 1:30.0 neer, waarmee hij twee tienden sneller was dan Leclerc. Terwijl de andere coureurs de pitstraat opzochten na hun eerste runs, was het Lewis Hamilton die de snelste tijd aanscherpte met een 1:29.9. 

Vervolgens was het de beurt aan Verstappen, want hij had nog een snelle rondetijd nodig om weer in de top tien terecht te komen. De Nederlander scherpte, op een compleet lege baan, de snelste tijd van Hamilton aan en stelde daarmee een plek in Q3 veilig. Piastri ging er in de slotfase van Q2 uiteindelijk met de snelste tijd vandoor, maar voor Sergio Perez eindigde de kwalificatie in tranen. De Mexicaan slaagde er niet in een plekje in Q3 veilig te stellen en eindigde de sessie met de dertiende tijd.

In Q3 barstte de strijd om poleposition los, maar het duurde niet lang tot de kwalificatie weer stil kwam te liggen. Carlos Sainz belandde namelijk in de muur toen hij vlak voor zijn snelle ronde vaart maakte en veroorzaakte daarmee een rode vlag. Piastri en Hulkenberg waren op dat moment de enigen die een rondetijd neer hadden gezet, terwijl de tijd van Verstappen kwam te vervallen omdat er sprake was van een dubbele gele vlag. 

Voor de meeste coureurs kwam het daardoor aan op hun laatste en tevens enige run. Na lang wachten kwam de strijd dan echt op gang en de beide McLaren-coureurs namen het voortouw. Norris zette de snelste tijd neer en was een stuk sneller dan teamgenoot Piastri, terwijl Verstappen met een uitstekende ronde een tweede startpositie uit het vuur sleepte. Lewis Hamilton maakt de top drie compleet en was daarmee net sneller dan teamgenoot George Russell. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na uitstekende kwalificatie Verstappen in Singapore