Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen vijfde, Ferrari domineert tweede training Bahrein

Max Verstappen noteerde tijdens de tweede vrije training een vijfde tijd. De aandacht van de Nederlander ging vooral uit naar de race-setup van de Red Bull. Vooraan waren het Raikkonen en Vettel die verreweg het snelste waren.

Het goede nieuws voor aanvang van de tweede vrije training is dat de auto van Max Verstappen weer gemaakt is. De 20-jarige heeft echter geen haast de gang naar het asfalt te maken en kijkt toe hoe anderen de tijdenlijst vroeg in de sessie vullen. Na tien minuten meldt de Nederlander zich op de baan en klokt hij direct na de outlap zijn eerste tijd van de dag. Het levert hem de tweede tijd op, achter Kimi Raikkonen. De Nederlander rijdt lang door en vraagt daar zelf om, om de auto beter te kunnen doorgronden. Na zijn eerste run bezet Verstappen de zesde plaats, op het moment dat Vettel, Bottas en Raikkonen de top drie vormen.

Als voor het eerst vandaag de grote jongens de supersofts er onder laten leggen, wordt duidelijk dat Ferrari er goed voor staat. Kimi Raikkonen en Sebastian Vettel verdedigen een voorsprong van een halve seconde ten opzichte van Mercedes. Verstappen sluit met zijn tweede run aan op de vijfde plaats, eveneens op de supersofts, maar wel met een verschil van bijna een seconde. Het zijn tijden die lang blijven staan, omdat de aandacht wordt verlegd naar het rijden van racesimulaties. Verstappen doet het daarin goed, getuige het bericht vanaf de pitmuur: "This is spot on Max, really good." Het tempo van Ferrari en Red Bull was goed te noemen tijdens de lange runs. In de slotminuten van de training verandert er aan de volgorde vooraan niets. Wel zien we Kimi Raikkonen stranden naast de baan, vanwege een voorwiel dat niet goed bevestigd is. De Fin sluit de training als snelste af voor Vettel. Het gat naar Mercedes bedraagt een halve seconde en Max Verstappen geeft op de vijfde plaats een kleine seconde toe.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"