© McLaren F1

Nieuwsoverzicht

Versnellingsbakprobleem hinderde Stoffel Vandoorne tijdens kwalificatie

26 mei 2018 19:55 Ruud Dimmers 0 reacties
Het zit Formule 1-coureur Stoffel Vandoorne nog niet mee dit seizoen. Als enige coureur is hij in alle zeven de kwalificaties verslagen door zijn teamgenoot. In Monaco hinderde een probleem met de versnellingsbak hem tijdens de kwalificatie.

Vandoorne wederom verslagen door Alonso

Het GP-weekend in Monaco verloopt stroef voor Stoffel Vandoorne. Op donderdag worstelde hij met zijn McLaren en op zaterdag zat een technisch probleem hem dwars tijdens de kwalificatie.

"Het was echt jammer. We hadden niet alles goed voor elkaar. Er was een probleem met de versnellingsbak, maar we weten nog niet precies wat er mis ging", analyseert Vandoorne na een teleurstellende kwalificatie.

"Na de derde vrije training was er te weinig tijd om de versnellingsbak te demonteren. We hadden hierdoor niet de juiste settings en verloren daardoor tijd. Zonde, want het had een goede sessie kunnen zijn."

Teamgenoot Fernando Alonso zette zijn McLaren op een keurige zevende positie neer. Vandoorne miste de top 10 kwalificatie op één tiende.

"Het is lastig om precies aan te geven hoeveel tijd we verloren door het probleem, maar het had invloed op de balans van de auto."

"In Monaco zit alles zo dicht bij elkaar, dan moet alles kloppen. Het veld zat zo dicht bij elkaar, dat als je een tot twee tienden verliest dit een dramatisch gevolg heeft voor je positie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen