Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Verstappen begrijpt Hamilton niet: "Zou er meteen vol gas voorbij vliegen"

De Grand Prix van Saoedi-Arabië is een raceweekend waar Max Verstappen weinig positieve gedachten aan over heeft gehouden. Een actie van Lewis Hamilton en het handelen van de FIA zijn hier deels de oorzaak van.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

In 2021 werd er voor het eerst geracet op het gloednieuwe Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië. Het razendsnelle stratencircuit werd het toneel van een race vol drama en chaos, onder meer bij titelkandidaten Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Nederlander is geen groot fan van de nieuwe locatie voor de F1-coureurs, zo legt hij uit in een uitgebreid interview met Ziggo Sport.

"Ja, het circuit is heel snel. Als je daar een klein foutje maakt, dan kan je heel hard de muur in klappen", zo trapt hij af. "Waar je naar moet kijken is: willen we dit wel? Want nu ging alles wel goed, maar ik denk niet dat dat elk jaar zo zou gaan. Zeker niet met de auto's van volgend jaar. Nu was het meeste vol gas, maar dat is volgend jaar natuurlijk niet het geval."

Verstappen: "Moet ik dan gaan stilstaan of zo?"

In Jeddah zagen we een aantal harde crashes en rode vlaggen in de verschillende raceklassen. De meest spraakmakende crash tijdens de GP van Saoedi-Arabië was echter de botsing tussen Verstappen en Hamilton. Eerstgenoemde moest zijn concurrent voorbij laten gaan, maar de actie eindigde in een klapper waarbij de Mercedes-bolide schade opliep.

Verstappen snapte de situatie in eerste instantie totaal niet. "Ik wil de hem voorbij laten, maar hij kwam niet voorbij. Dan, ja, ik wilde afremmen en ging alleen maar langzamer en langzamer. En uiteindelijk wilde hij er niet voorbij. Moet ik dan gaan stilstaan ofzo? Ik zou gewoon meteen vol gas er voorbij vliegen."

Uiteindelijk lag het volgens de Limburger vooral aan een misverstand. "Zij (Mercedes, red.) hadden die informatie nog niet dat ik ze voorbij moest laten. Daar zat dus wat miscommunicatie in." Volgens menig F1-prominent remde Verstappen ook te hard, maar hijzelf vindt van niet. "Normaal trap je veel harder op de remmen", legt hij uit.

GP Saoedi-Arabië 'was geen racen meer'

"Die hele race, het was voor mij geen racen meer", vervolgt Verstappen. De GP van Saoedi-Arabië is er een om snel te vergeten bij de wereldkampioen van 2021. Dat hij het WK uiteindelijk nog kon winnen in de laatste race van het seizoen helpt hier aardig bij. "Die laatste race maakte het wel weer goed, die laatste ronde", lacht de Limburger.

Met de 2022-bolides wordt het Jeddah Corniche Circuit naar verwachting nog lastiger. Door de nieuwe reglementen zullen de F1-bolides trager zijn en wat minder neerwaartse druk hebben. Hierdoor zijn de razendsnelle bochten wat minder makkelijk te nemen, wat nog meer concentratie vergt van de coureurs.

10 reacties

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin