Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen zou een Rosbergje doen: “Titel winnen en stoppen”

Iedereen weet dat alles voor Max Verstappen maar om één ding draait: Formule 1-wereldkampioen worden. Als hij een bijzondere stelling krijgt voorgeschoteld door teamgenoot Alexander Albon, wordt de Nederlander echter kortstondig aan het twijfelen gebracht.

Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Singapore GP Pte. Ltd

"Als je moet kiezen tussen het volgende: in 2020 wereldkampioen worden en daarna met pensioen, oftewel nooit meer racen, of vijftien seizoenen op rij tweede of derde worden in het kampioenschap, waar zou je dan voor gaan?", vraagt Albon aan Verstappen in het grote eindejaarsinterview van Red Bull.

Verstappen denkt eens diep na voordat hij toegeeft dat hij niet zonder racen zou kunnen: "Alleen met racen in mijn simulator red ik het niet hoor, dus dan kies ik toch maar voor vijftien jaar tweede of derde worden in het kampioenschap", zo redeneert de Nederlander, voordat hij een ingeving krijgt.

"Wacht, mag ik als ik met pensioen ben dan wel testrijden?", vraagt hij Albon. "Ja, dat mag", klinkt het antwoord van zijn Brits-Thaise teamgenoot. "Oh, in dat geval ga ik voor eenmalig wereldkampioen worden in 2020, want vijftien jaar lang tweede of derde worden... fuck dat! Daar doe ik het natuurlijk niet voor, daar heb ik geen fuck aan."

"Wat zou je dan gaan doen als je met pensioen moet", vraagt Albon zich hardop af. "Je moet pettenverkoper worden", grapt hij. "Voor dat oranje leger van jou zijn die waarschijnlijk niet aan te slepen, haha."

"Nee", antwoordt Verstappen stellig. "Waarschijnlijk iets met karting of met simracing, maar hoe en wat precies weet ik nog niet", aldus de Red Bull-coureur.

Luister hieronder naar de laatste F1-podcast van RacingNews365 van dit seizoen, waarin uitgebreid wordt teruggeblikt op het afgelopen seizoen door autocoureurs Tim en Tom Coronel, Formule 1-journalist Ruud Dimmers en gastheer Jeroen van Inkel.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?