Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen aast op F1-record: "Maar dat wordt niet makkelijk"

Max Verstappen gaat dit seizoen heel lekker en is op weg om een prachtig aantal races te winnen. De teller staat inmiddels op acht en daar komen er ongetwijfeld nog een paar bij. Wordt het een record?

Verstappen Red Bull
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen is niet zo van de records, maar dit jaar rijgt hij de overwinningen aaneen. Tijdens de eerste dertien races van het seizoen ging het zo goed, dat hij op weg is naar het record van meeste zeges in een Formule 1-seizoen.

Momenteel staat dat op naam van Michael Schumacher en Sebastian Vettel, die in respectievelijk 2004 en 2013 in totaal dertien races wisten te winnen (uit achttien en negentien races in totaal). Max Verstappen moet de resterende negen Grands Prix nog vijf maal winnen als hij het record wil evenaren en zes keer als hij het record aan wil scherpen.

Dat wordt een zware opgave, weet ook Verstappen, maar als het aan hem ligt, dan wint hij de komende negen races allemaal. "Natuurlijk moet je eerst zonder problemen de finish halen, maar er zijn nog steeds negen races te gaan. Wij willen negen races winnen!"

"Het zou mooi zijn als we een record kunnen vestigen, maar dan moet ik volgens mij nog vijf races winnen (zes dus, red.). Dit seizoen is het echter constant heel spannend geweest tussen ons en Ferrari, dus het wordt niet makkelijk om dat record te pakken."

Updates kunnen hem helpen

Wat Verstappen misschien een eindje op weg kan helpen, zijn updates voor zijn Red Bull-bolide. Naar alle waarschijnlijkheid krijgt hij er de komende periode nog een aantal, dus dat kan in zijn voordeel werken. Hij hoopt in ieder geval dat Red Bull zich niet inhoudt als ze weten dat hij er sneller door kan worden, ook al heeft hij een grote voorsprong in het kampioenschap.

"Een minder zware auto zal altijd helpen! Je zit natuurlijk met het budgetplafond, dus je moet veel plannen. Als je denkt dat iets verschil kan maken, dan zorg je natuurlijk dat het op de auto komt te zitten. Volgend jaar heb je weer andere ideeën, maar alles dat de auto sneller maakt, kan helpen", aldus de regerend kampioen.

Ook interessant:

Een uitgerust Ferrari is gevaarlijk voor Verstappen en Red Bull

Het Formule 1-seizoen 2022 gaat verder met de GP van België. Max Verstappen en Red Bull zijn de gejaagden, Ferrari (en Mercedes?) de jagers. Wat mogen we nog verwachten van deze teams?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf