Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

'Verstappen-achtige cijfers voor Leclerc met nieuw Ferrari-contract'

Hoe ziet de toekomst van Charles Leclerc er in de Formule 1 uit? In Italië denkt men dat tot in de detail te weten.

XPB 1258519 Hi Res
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is de grootste Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport die schrijft dat de toekomst van Charles Leclerc zeer binnenkort voor lange tijd gegarandeerd is. De Monegask, die in 2019 als Ferrari-junior van Sauber overkwam, zou op het punt staan om bij te tekenen en wel voor de duur van vijf jaar.

Het zou betekenen dat Leclerc tot en met 2029 voor Ferrari uit zal blijven komen. Hij zou daarmee een stukje zekerheid hebben waar niemand anders op dit moment op terug kan vallen. Na Leclerc loopt het langslopende contract door tot en met 2028 en dat is het contract dat Red Bull en Max Verstappen enkele jaren geleden reeds tekenden.

De nieuwe deal, zo schrijft de publicatie, is bovendien lucratief te noemen voor Leclerc. Jaarlijks zou hij steeds meer gaan verdienen, met als uitgangspunt de 25 miljoen dollar die hij nu ruwweg over krijgt gemaakt tot 50 miljoen dollar in zijn laatste contractjaar. Dat zijn qua salaris cijfers die richting dat laatste jaar overeenkomen met Verstappen.

Echter, de vraag moet worden gesteld of hij dat laatste contractjaar dan wel uit zal gaan dienen. In het contract zou namelijk een clausule worden opgenomen waarin gesteld wordt dat als Ferrari na de eerste drie jaar niet competitief is, het contract vroegtijdig ontbonden kan worden, aldus de Italiaanse media.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"