© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Verstappen adviseerde Red Bull over rijderkeuze 2019

21 dec. 2018 08:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Max Verstappen heeft het team duidelijk laten weten wat voor soort coureur hij in 2019 graag naast zich zou hebben als teamgenoot ter vervanging van Daniel Ricciardo. De uitkomst van die selectieprocedure beviel de Nederlander prima.

Uiteindelijk besloot Red Bull Pierre Gasly te promoveren van Toro Rosso naar Red Bull, tot tevredenheid van Max Verstappen: "Ik ben blij dat hij bij het team komt. ik ken hem al sinds 2010, toen we samen kartten. Hij is aardig en vooral ook snel en daarom heeft Red Bull voor hem gekozen", zo laat de Red Bull-coureur in gesprek met Formule 1 weten.

Als hem de vraag wordt voorgelegd of hij een doorslaggevende stem had in het selectieproces, antwoordt hij ontkennend: "Nee, het is niet aan mij om die knoop door te hakken. Ik heb echter wel aangegeven wat in mijn ogen wel en wat in mijn ogen niet werkt."

Dat antwoord roept natuurlijk de vraag op wat in zijn ogen niet zou hebben gewerkt, of beter gezegd, met wíé het niet zou hebben gewerkt: "Nee, ik ga geen namen noemen, maar ik ben dus blij dat het Pierre is geworden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen