© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

'Verstappen, Alonso en Magnussen smaakmakers, Stroll een verwend jongetje'

01 aug. 2018 11:30 Ruud Dimmers 2 reacties
Het Formule 1-seizoen is alweer over de helft en de coureurs genieten van een welverdiende zomervakantie. Tijd om terug te blikken op de eerste twaalf races. Wie waren de coureurs die eruit sprongen?

De eerste twaalf races verliepen soms saai en soms stormachtig. Er waren draken van races, maar ook verrassende wedstrijden die bol stonden van de actie. Welke coureurs en teams vielen op dit seizoen? Racingnews365 vraagt het aan Jan Lammers.

"Het team van Sauber is toch wel de verrassing van dit jaar. Ze hebben echt een leuke auto gebouwd, met een goede motor achterin. Charles Leclerc verrast mij niet, hij bevestigt iedere keer zijn enorme talent en raceskills."

"Wie mij wel positief verrast is Marcus Ericsson. Van hem verwachten we niets, hij draagt het label van paydriver, maar hij presteert verrassend goed. Ericsson is dit jaar veel beter gaan presteren en weet met regelmaat Leclerc te kloppen. Dat is meer dan je van hem mag verwachten."

Voor welke coureurs zetten de fans de TV nog aan? "Alonso, Verstappen en Magnussen zijn de ‘bad boys’ van de Formule 1. Zij zorgen voor de controverse en het vermaak in de Formule 1."

Als het even niet loopt koopt vader Stroll wel een team op
Jan Lammers
© Williams F1

Naast meevallers zijn er natuurlijk ook grote tegenvallers. Lammers hoeft niet lang na te denken om de twee grootste tegenvallers aan te wijzen.

"Williams zakt als team door het ijs. Ze presteren veel slechter dan Sauber en Force India die ook een klein budget hebben. Bij Force India is de financiële situatie zelfs erg penibel. Wat Perez en Ocon er iedere race uit weten te persen is bewonderenswaardig."

"Sergey Sirotkin presteert zoals verwacht in zijn debuutseizoen. Stroll vind ik toch twijfelachtig. Als coureur heb je altijd geld nodig om in de Formule 1 te geraken, maar als het even niet loopt zoals hij wil dan koopt papa wel een team voor hem op. Geld speelt bij hem een extreme rol in zijn carrière. Volgens mij hebben ze in iedere klasse waarin hij geracet heeft inmiddels wel een team gekocht."

Daarbij komt de arrogantie die Stroll vaak uitstraalt. Zo zei hij eind 2017 dat hij niets geleerd had van teamgenoot Felipe Massa. Dit terwijl de Braziliaan meer dan 200 Grands Prix achter zijn naam had staan.

“Die opmerkingen zeggen meer over Stroll dan over Massa. Hij overschat zichzelf en komt over als een verwend jongetje.”

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen