Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Als ik daar vol in de muur klapte, was ik van al het gezeik af"

Max Verstappen blikt redelijk tevreden terug op het Fomule 1-seizoen 2020, maar begin niet over de GP van Turkije. De gemiste kansen aldaar steken hem nog steeds.

Perez Verstappen Turkije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

"Mijn grootste teleurstelling was toch wel de GP van Turkije. Ik denk niet dat er veel moment zijn geweest waarop ik het beter had kunnen doen, maar daar baalde ik wel", zo begint Max Verstappen zijn verhaal in gesprek met Ziggo Sport.

Verstappen domineerde de trainingen en Q1 en Q2 op het spekgladde Istanbul Park, maar werd in Q3 afgetroefd door Lance Stroll: "Als je het hele weekend eerste staat, met uitzondering van die ene run waar het om gaat...", mijmert hij. "In Q2 was ik nog 2,5 seconden sneller. Ja, dan baal je wel. Ik moest even gaan zitten en kon daar niet blijven staan, want dan had ik wat in elkaar getrapt. Dus ik dacht ‘ik ga daar maar even zitten’."

Een dag later, wederom in de regen, ging het van kwaad tot erger. Een persoonlijke fout werd opgevolgd door een megablunder van Red Bull. Hij spinde op eigen kracht, en wat hem betreft had dat het einde van de race moeten zijn, omdat hem dat een hoop ellende had bespaard: "Het zou wel mooi zijn geweest al ik daar vol de muur in was geklapt. Dan was je ook van dat gezeik van de rest van de race af, waarin je de hele tijd vast zat achter iemand anders."

Dat 'gezeik' werd versterkt door het feit dat Red Bull hem na zijn pitstop op weg stuurde met ongelijke vleugelstanden, dat scheelde tussen links en rechts zeven graden. "Je ziet op foto's ook hoe scheef de vleugel stond. Ik moest op mijn stuur van alles aanpassen, waardoor ik helemaal geen tractie meer had. Mensen beseffen niet hoe gevoelig dat allemaal is. Het team zag dat er wat fout was en bij de pitstop draaide ze de vleugel nog meer de andere kant op. Het was een groot fiasco", verduidelijkt Verstappen.

En die spin achter Perez? Verstappen weerspreekt dat hij daar teveel wilde, zoals vaak werd gezegd: "Iedereen zei dat ik te gretig was toen ik achter Perez reed, maar dat was niet zo. Ik wilde hem daar ook helemaal niet inhalen. Ik wilde juist niet helemaal achter hem zitten, dus reed ik een iets andere lijn, maar toen kreeg ik last van onderstuur, kwam toen op dat gladde asfalt en spinde."

In onderstaande video analyseren we het Formule 1-seizoen van Max Verstappen.

De Grote Max Verstappen 2020 Quiz

Het jaar is om, het nieuwe jaar staat voor de deur. Nieuwe ronden, nieuwe kansen dus, ook voor Max Verstappen. Wat weet jij allemaal nog van het afgelopen Formule 1-seizoen van Max Verstappen?

Speel mee

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull