Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen: "Als ik mental coach nodig heb blijf ik liever thuis"

Max Verstappen moest in 2018 soms flink incasseren. Na enkele fouten en ongelukkige optredens in de eerste races, kreeg de Red Bull-coureur bakken met kritiek te verduren. Op eigen kracht kwam hij sterker terug.

Een crash met Daniel Ricciardo, een touche met Sebastian Vettel en een crash in Monaco, het was kenmerkend voor de eerste races van Max Verstappen in 2018. Bergen kritiek, voornamelijk van de Engelstalige media, kreeg de Red Bull-coureur te verduren. Op eigen kracht herpakte Verstappen zichzelf, waarbij hij het niet schroomde om van zich af te bijten in de media. "Ik heb geen mental coach, dat vind ik onzin. Ik las ergens in een krant een verhaal van een psycholoog die zijn mening gaf over mij toen het minder ging. Ik dacht: je kent mij toch niet. Hoe kan je dan een oordeel over mij vellen? Dat slaat nergens op”, vertelt Max aan Ziggo Sport.

Verstappen geloof niet in mental coaches en sportpsychologen, maar vooral in zichzelf en zijn omgeving. "Als je een mental coach nodig hebt dan ben je sowieso al te zwak. Natuurlijk moet je mensen om je heen hebben, maar als je zo aan de slag moet gaan dan blijf ik liever thuis." De Red Bull-coureur sprak het meest met zijn vader Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen, de twee personen die hem het beste kennen. "Mijn vader herinnerde me eraan dat ik vroeger ook een paar momenten had waarop ik dacht niet snel genoeg te zijn, maar het wel was. Na Monaco wees hij mij daarop." "Toen heb ik zijn advies ook toegepast door te vertrouwen dat ik wel snel genoeg was en ging het beter. Je bent dan ook echt sneller, omdat je net wat relaxter en soms iets minder gretig bent. Soms kan je ook teveel je best doen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi