Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen als reddingsboei voor Marko? "Hij zal dat nooit toelaten"

Hoe loyaal is Max Verstappen aan Helmut Marko? Die vraag krijgt Ralf Schumacher voorgelegd naar aanleiding van geruchten dat Christian Horner Helmut Marko richting de uitgang zou willen begeleiden.

Max-Verstappen-Helmut-Marko-Singapore-GP-F1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Gedurende de tweede seizoenshelft van het Formule 1-jaar 2023 was er het nodige te doen over de positie van Helmut Marko bij Red Bull. Het verhaal ging dat Christian Horner hem richting de uitgang wilde werken, om zelf zijn macht in het team verder uit te breiden en misschien ook wel meer zeggenschap over AlphaTauri te krijgen.

Max Verstappen gaf al te verstaan dat hij Marko graag bij het team houdt en Ralf Schumacher is van mening dat dat gegeven weleens genoeg kan zijn om Marko daadwerkelijk bij het team te behouden.

"Ik denk dat Red Bull Helmut Marko goed kan gebruiken. Ik kan me ook voorstellen dat Max Verstappen een vertrek van Marko überhaupt niet toe zal staan", aldus Schumacher, die daarmee lijkt te stellen dat Verstappen nu eenmaal zoveel invloed uit kan oefenen op het team.

"Verstappen is al heel duidelijk geweest over dat thema en ik denk dat zolang Verstappen voor Red Bull rijdt (contractueel tot en met 2028, red.) er niks zal veranderen."

Gaat de loyaliteit van Verstappen naar Marko in de ogen van Schumacher zo ver, dat hij weleens op zou kunnen stappen als Marko zou moeten vertrekken? "Ik heb die geruchten ook gehoord en dat zou mij niet verbazen."

"Ik weet nog hoe gepikeerd hij was over het hele thema en hij leek toch wel door te laten schemeren dat als Red Bull zonder Marko door zou gaan, Red Bull ook zonder Max door zou moeten."

Dat gezegd hebbende, moet Schumacher ook opmerken dat Marko (80) nu eenmaal de jongste niet meer is: "Het is niet dat ik hem iets niet gun, maar hij loopt al een tijdje op de wereld rond, dus op een gegeven moment gaat toch de vraag gesteld moeten worden... Maar ik ben er steeds weer van onder de indruk hoe hij toch maar de hele wereld over blijft vliegen. Chapeau, complimenten, hoor!"

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

5 reacties

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Vasseur Ferrari van een andere planeet tijdens de testdagen