Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen als teamgenoot van Hamilton? "Alleen als ik geen andere opties heb"

Max Verstappen moet er op dit moment niet aan denken Lewis Hamilton of Sebastian Vettel als teamgenoot te hebben. Pas als hij echt geen andere opties zou hebben, zou hij daarmee akkoord gaan.

Max Verstappen zit stevig in het zadel bij Red Bull Racing, het team waarmee hij verwacht wereldkampioen te kunnen worden en waar hij zichzelf om die reden niet snel ziet vertrekken. Een overstap naar een ander van de drie topteams ziet hij vooralsnog dan ook niet zitten.

"Ik denk dat het voor mijn carrière nu niet handig is om Lewis Hamilton of Sebastian Vettel als teamgenoot te hebben, maar als ik écht geen andere optie zou hebben, dan zou ik daar natuurlijk wel mee instemmen", zo wordt de Nederlander geciteerd door Formule1.nl. Een overstap naar het Mercedes van Hamilton of het Ferrari van Vettel is echter niet aan de orde voor Verstappen, die juist in een andere auto het gevecht met de twee aan wil gaan. "Ik denk dat ik met Red Bull ook de wereldtitel kan grijpen, zolang het totaalplaatje maar klopt. Wereldkampioen worden met Mercedes, dat kan iedereen. Mannen als Alonso, Vettel en Ricciardo zouden dat fluitend zijn geworden in een Mercedes-overall."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"