Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen baalt na de vrijdag in Japan: "Maar gelukkig geen complete ramp"

Max Verstappen klokte in de eerste en tweede vrije training respectievelijk de zesde en derde tijd. Hoe blikt hij terug op de vrijdag voor de Formule 1 Grand Prix van Japan?

In de regen draaide het vandaag op het fraaie circuit van Suzuka niet om toptijden. Wie met de beste banden op het juiste moment op de baan was, stond er goed voor. Er werden in tweede training dan ook vooral long runs gereden op één set intermediates. Daarop klaagde Verstappen over flink wat overstuur. Max hoopte eigenlijk op droge omstandigheden, vertelt hij na afloop. "Ik had liever wat representatievere omstandigheden gezien, maar het is altijd mooi om hier te zijn. Gelukkig was het geen complete ramp qua weer en konden we nog wat ronden rijden en wat dingen doen."

Vraagtekens bij Verstappen

Verstappen eindigde VT2 als derde, maar hij heeft geen idee hoe de krachtsverhoudingen nou liggen in Suzuka. Volgens de Red Bull-coureur zullen we daar pas op zaterdag meer over te weten komen, want dan is het droog. "Het is echter heel lastig om te voorspellen hoe je er qua pace voor staat als het regent. Je kan alleen de basis dingen doen. Dat hebben we gedaan, meer niet. Daarom kijk ik ook uit naar de dag van morgen, zodat we dan kunnen zien hoe we er in droge omstandigheden voor staan." "Op zaterdag beginnen we in het droge weer vanaf nul, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik denk niet dat het veel grote verschillen zal maken op de grid", aldus de regerend kampioen.

Viaplay
x
Red Bull Horner maakt einde aan speculaties omtrent Red Bull-toekomst