Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen baalt na de vrijdag in Japan: "Maar gelukkig geen complete ramp"

Max Verstappen klokte in de eerste en tweede vrije training respectievelijk de zesde en derde tijd. Hoe blikt hij terug op de vrijdag voor de Formule 1 Grand Prix van Japan?

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de regen draaide het vandaag op het fraaie circuit van Suzuka niet om toptijden. Wie met de beste banden op het juiste moment op de baan was, stond er goed voor. Er werden in tweede training dan ook vooral long runs gereden op één set intermediates. Daarop klaagde Verstappen over flink wat overstuur.

Max hoopte eigenlijk op droge omstandigheden, vertelt hij na afloop. "Ik had liever wat representatievere omstandigheden gezien, maar het is altijd mooi om hier te zijn. Gelukkig was het geen complete ramp qua weer en konden we nog wat ronden rijden en wat dingen doen."

Vraagtekens bij Verstappen

Verstappen eindigde VT2 als derde, maar hij heeft geen idee hoe de krachtsverhoudingen nou liggen in Suzuka. Volgens de Red Bull-coureur zullen we daar pas op zaterdag meer over te weten komen, want dan is het droog.

"Het is echter heel lastig om te voorspellen hoe je er qua pace voor staat als het regent. Je kan alleen de basis dingen doen. Dat hebben we gedaan, meer niet. Daarom kijk ik ook uit naar de dag van morgen, zodat we dan kunnen zien hoe we er in droge omstandigheden voor staan."

"Op zaterdag beginnen we in het droge weer vanaf nul, maar dat is voor iedereen hetzelfde. Ik denk niet dat het veel grote verschillen zal maken op de grid", aldus de regerend kampioen.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Japan 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"