Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen baalt van 'voetbalfans' in F1: "Dit is gewoon erg jammer"

Max Verstappen vergelijkt een deel van de Formule 1-fans met voetbalfans, iets waar hij niet heel erg blij mee is. Zelf ziet hij liever dat de fans overal en altijd genieten van autosport, ongeacht of de favoriete coureur wint.

In Oostenrijk was het ongewenste gedrag van een aantal Formule 1-toeschouwers het gesprek van de dag. Eerder werd Max Verstappen door Britse fans uitgejoeld in Groot-Brittannië. De F1 en de coureurs spraken zich uit tegen het gedrag van de 'fans', die naast het ongepaste gedrag op de tribune zich ook richtten op de coureurs, bijvoorbeeld met boegeroep tijdens interviews of gejuich bij een crash. Max Verstappen sprak zich er al eerder tegen uit en trekt bij F1 Insider een vergelijking met de voetbalwereld. "Ten eerste: in elk land bepalen de fans op de hoofdtribune de sfeer. Dit zijn de fans die wij heel bewust en heel luid waarnemen. Er is altijd een mix tussen verschillende soorten fans op het circuit, al vind ik het wel jammer dat veel fans reageren zoals voetbalfans dat doen." Volgens de Red Bull-coureur is dit juist niet de bedoeling in de Formule 1. "Dit is gewoon erg jammer. Ze roepen altijd 'boe' naar de tegenpartij. In Nederland doen ze dat naar Lewis (Hamilton) en in Engeland doen ze dat naar mij. Ik vind het gewoon jammer, want we hebben vaak extreem harde, sportieve gevechten van hoge kwaliteit."

Verstappen hoopt op meer respect van de toeschouwers

Verstappen kijkt zelf ook graag een pot voetbal en hoopt dat Formule 1-toeschouwers net als hem reageren. "Je moet respect hebben voor de tegenpartij. Ik ben een PSV-fan, maar als ik een goede voetbalwedstrijd kijk, dan geniet ik er van, of mijn team nou wint of niet." "Het zou mooi zijn als het gedrag van de fans in onze sport ook zo kan zijn", aldus de Nederlander.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez