Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen baalt van 'voetbalfans' in F1: "Dit is gewoon erg jammer"

Max Verstappen vergelijkt een deel van de Formule 1-fans met voetbalfans, iets waar hij niet heel erg blij mee is. Zelf ziet hij liever dat de fans overal en altijd genieten van autosport, ongeacht of de favoriete coureur wint.

Zandvoort Verstappen 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In Oostenrijk was het ongewenste gedrag van een aantal Formule 1-toeschouwers het gesprek van de dag. Eerder werd Max Verstappen door Britse fans uitgejoeld in Groot-Brittannië. De F1 en de coureurs spraken zich uit tegen het gedrag van de 'fans', die naast het ongepaste gedrag op de tribune zich ook richtten op de coureurs, bijvoorbeeld met boegeroep tijdens interviews of gejuich bij een crash.

Max Verstappen sprak zich er al eerder tegen uit en trekt bij F1 Insider een vergelijking met de voetbalwereld. "Ten eerste: in elk land bepalen de fans op de hoofdtribune de sfeer. Dit zijn de fans die wij heel bewust en heel luid waarnemen. Er is altijd een mix tussen verschillende soorten fans op het circuit, al vind ik het wel jammer dat veel fans reageren zoals voetbalfans dat doen."

Volgens de Red Bull-coureur is dit juist niet de bedoeling in de Formule 1. "Dit is gewoon erg jammer. Ze roepen altijd 'boe' naar de tegenpartij. In Nederland doen ze dat naar Lewis (Hamilton) en in Engeland doen ze dat naar mij. Ik vind het gewoon jammer, want we hebben vaak extreem harde, sportieve gevechten van hoge kwaliteit."

Verstappen hoopt op meer respect van de toeschouwers

Verstappen kijkt zelf ook graag een pot voetbal en hoopt dat Formule 1-toeschouwers net als hem reageren. "Je moet respect hebben voor de tegenpartij. Ik ben een PSV-fan, maar als ik een goede voetbalwedstrijd kijk, dan geniet ik er van, of mijn team nou wint of niet."

"Het zou mooi zijn als het gedrag van de fans in onze sport ook zo kan zijn", aldus de Nederlander.

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

44 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Kippenvel Zó kondig je een F1-comeback aan: "Terug in de armen van kampioenen"