Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen baalt van 'voetbalfans' in F1: "Dit is gewoon erg jammer"

Max Verstappen vergelijkt een deel van de Formule 1-fans met voetbalfans, iets waar hij niet heel erg blij mee is. Zelf ziet hij liever dat de fans overal en altijd genieten van autosport, ongeacht of de favoriete coureur wint.

Zandvoort Verstappen 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In Oostenrijk was het ongewenste gedrag van een aantal Formule 1-toeschouwers het gesprek van de dag. Eerder werd Max Verstappen door Britse fans uitgejoeld in Groot-Brittannië. De F1 en de coureurs spraken zich uit tegen het gedrag van de 'fans', die naast het ongepaste gedrag op de tribune zich ook richtten op de coureurs, bijvoorbeeld met boegeroep tijdens interviews of gejuich bij een crash.

Max Verstappen sprak zich er al eerder tegen uit en trekt bij F1 Insider een vergelijking met de voetbalwereld. "Ten eerste: in elk land bepalen de fans op de hoofdtribune de sfeer. Dit zijn de fans die wij heel bewust en heel luid waarnemen. Er is altijd een mix tussen verschillende soorten fans op het circuit, al vind ik het wel jammer dat veel fans reageren zoals voetbalfans dat doen."

Volgens de Red Bull-coureur is dit juist niet de bedoeling in de Formule 1. "Dit is gewoon erg jammer. Ze roepen altijd 'boe' naar de tegenpartij. In Nederland doen ze dat naar Lewis (Hamilton) en in Engeland doen ze dat naar mij. Ik vind het gewoon jammer, want we hebben vaak extreem harde, sportieve gevechten van hoge kwaliteit."

Verstappen hoopt op meer respect van de toeschouwers

Verstappen kijkt zelf ook graag een pot voetbal en hoopt dat Formule 1-toeschouwers net als hem reageren. "Je moet respect hebben voor de tegenpartij. Ik ben een PSV-fan, maar als ik een goede voetbalwedstrijd kijk, dan geniet ik er van, of mijn team nou wint of niet."

"Het zou mooi zijn als het gedrag van de fans in onze sport ook zo kan zijn", aldus de Nederlander.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

44 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher doet een boekje open over zijn familie: "Hun mentaliteit is geweldig"