Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen bedankt enthousiaste Mexicaanse fans na zege: "Maar konden 't plan niet laten zien"

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Mexico gewonnen op een zeer dominante wijze. Teamgenoot Sergio Perez viel in de eerste bocht al uit, maar de Nederlander bedankt de aanwezige fans voor de support.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met een zeer ruime voorsprong heeft Max Verstappen zijn zestiende overwinning van het Formule 1-seizoen te pakken door de Grand Prix van Mexico te winnen. Startend vanaf de derde plaats pakte hij direct de leiding, waarna hij niemand meer in de buurt liet komen. Zelfs niet bij de herstart, waar hij op eigen houtje weg moest rijden van de rest.

Teamgenoot Sergio Perez van Red Bull viel al in de eerste ronde uit, maar in het stadion vol Mexicaanse fans richtte de Nederlander zich eerst tot alle aanwezige toeschouwers. "Dit was fantastisch. Natuurlijk is het ontzettend jammer dat Checo uitviel in de eerste ronde, maar de toeschouwers bleven geweldig!"

Verstappen en Red Bull hadden een alternatieve strategie voor ogen, maar door de rode vlag na een crash van Kevin Magnussen viel dat plan in het water. "Dit is een geweldig seizoen, we startten op P3 maar de pace was heel goed. We probeerden een alternatieve strategie te volgen, maar met de rode vlag konden we het plan niet laten zien."

Na de zestiende overwinning dit Formule 1-seizoen, rest nog de vraag: wat meer? Verstappen grinnikt: "Zeventien? Achttien? Ik weet het niet!"

De aanwezige Mexicaanse fans ontvingen Verstappen onder luid gejuich en zijn ondanks het uitvallen van Perez zeer blij met de zege van Checo's teamgenoot. Charles Leclerc, die op het podium finishte en in de beginfase contact had met Perez waarna hij uitviel, werd daarentegen uitgejoeld.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer