Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen bedankt voor eretitel à la Hamilton

Vorige week hadden Max Verstappen en Lewis Hamilton beide redenen voor een feestje. De Red Bull-coureur werd gekroond tot wereldkampioen, de Mercedes-coureur werd door de Britse kroon geridderd. Wat Verstappen betreft waren de rollen zo goed verdeeld.

Vorige week werd Sir Lewis Hamilton eindelijk geridderd. Ein-de-lijk, want al jaren vroegen de Britten zich af wanneer het eindelijk zou gaan gebeuren. Wat immers kon hij meer doen dan jaren achtereenvolgens de wereldtitel in de Formule 1 te veroveren? Hamilton meldde zich op Windsor Castle, alwaar Prins Charles het zwaard op zijn schouder plaatste. Max Verstappen vierde ondertussen nog zijn kampioenschapsfeest, tussen wat testwerkzaamheden en interviewafspraken door. De Nederlander heeft genoeg aan de titel van wereldkampioen alleen.

Voor Verstappen telt maar één ding

Gevraagd door ServusTV wat hem nu aan eretitels of extra beloningen staat te wachten, antwoordt Verstappen nuchter zoals we hem kennen: "In ieder geval word ik geen 'Sir', maar uiteindelijk heb ik dat ook helemaal niet nodig. Ik ben eerst en vooral een autocoureur." Als hij eraan herinnerd wordt dat hij niet enkel dat is, maar zelfs een wereldkampioen, kan Verstappen dan enkel volmondig beamen: "Kijk, en dat is uiteindelijk het belangrijkste."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'