Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen begrijpt Mercedes: "Verliezende team probeert de glans er vanaf te halen"

Nadat Max Verstappen de wereldtitel veroverde in Abu Dhabi, vonden de concurrenten dat de Nederlander het kampioenschap cadeau kreeg. De kersvers wereldkampioen begrijpt dat een aantal personen glans van de titel weg willen halen.

Eén ronde had Max Verstappen nodig om de Grand Prix van Abu Dhabi, en dus de wereldtitel, te winnen. De herstart in de allerlaatste ronde van de race faciliteerde deze mogelijkheid, tot groot ergernis van het Mercedes-kamp. Verstappen benadrukt echter dat hij de terechte wereldkampioen is. In gesprek met De Telegraaf legt hij uit waarom het verloop van de GP van Abu Dhabi hem niet zomaar de titel cadeau gaf. "Een kampioenschap wordt gewonnen over een heel seizoen. Niet door één beslissing in de laatste race. Ik vind ook dat ik de titel verdiend heb, absoluut." "Er zijn misschien mensen die alleen naar de laatste Grand Prix hebben gekeken. Die zullen wellicht denken dat ik geluk heb gehad, maar normaliter was het kampioenschap toen al lang beslist geweest in mijn voordeel."

Verstappen: 'Het kan mij niets schelen'

Na de GP van Abu Dhabi was het nog lang niet stil in de Formule 1-wereld. Mercedes overwoog een protest tegen de uitslag en Lewis Hamilton hield zich wekenlang stil. Ook kwamen de FIA en wedstrijdleider Michael Masi onder vuur te liggen door de keuzes die zijn gemaakt in de seizoensafsluiter, waardoor Masi uiteindelijk moest vertrekken. Alle gebeurtenissen zouden volgens het Mercedes-kamp de titel van Verstappen doen overschaduwen. De Limburger snapt wel dat 'bepaalde partijen' proberen wat glans van de titel te halen. "Dat zou kunnen, maar als ze mij goed kennen, weten ze dat het mij niets kan schelen." "Het was aan het einde van de rit een knettergek en episch Formule 1-seizoen. Het verliezende team zal de glans er vanaf proberen te halen, maar aan de winnende kant voelt het alsnog goed, kan ik je verzekeren."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden