Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen benadrukt: 'Foutloze start Red Bull zegt niet alles'

Max Verstappen is zeer positief na de bijna foutloze wintertestdagen van Red Bull. Toch waarschuwt hij dat een goede start niet betekent dat het team kan gaan domineren.

Verstappen Red Bull Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

De wintertests verliepen bijna vlekkeloos voor Red Bull. De afgelopen dagen in Bahrein zagen we vrijwel geen problemen, meerdere upgrades en enorm veel brede glimlachen in de pitbox. Zo ook bij Max Verstappen, die tevreden terugkijkt op de testdagen.

In gesprek met Viaplay legt hij uit dat hij de rust zelve is. "Ik ben best wel relaxed en maak me niet druk. De auto voelt wel goed aan, al ziet Ferrari er sterk uit, moet ik zeggen. Qua balans vind ik het vooral heel belangrijk dat je geen grote problemen hebt, en dat hebben wij niet."

Verstappen: 'Het gaat niet om de eerste drie races'

De RB18 van Red Bull oogt stabiel, snel en competitief, terwijl er bij Mercedes wat meer instabiliteit is te zien bij de W13-bolide. Het team van Verstappen heeft naar eigen zeggen alles goed voor elkaar en kijkt ondertussen vooruit naar de volgende stap, want een goede start na de testdagen is niet voldoende voor een gooi naar het wereldkampioenschap.

"Het gaat er nu om dat we nieuwe, betere onderdelen op de auto's introduceren", aldus de regerend wereldkampioen. "Daar zijn we natuurlijk ook mee bezig. Uiteindelijk denk ik dat het dit seizoen niet per se om gaat hoe je er de eerste drie races voor staat, maar om die ontwikkelingsfase waar je daarna in terecht komt."

"Alles is nog zo nieuw, dus je hebt nog heel veel te leren over de auto. Daarom moeten we ervoor zorgen dat we gedurende het hele seizoen steeds sneller worden en meer dingen vinden op de auto."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x