Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen benadrukt geloof in Honda: "Ze hebben dezelfde mentaliteit"

Het podium waarop Max Verstappen woensdagmiddag toe werd gejuicht was niet eentje waarop hij wild in de rondte kon spuiten met champagne, maar eentje waarop hij een officiële Max Verstappen-store opende. Met één druk op de knop werden duizenden Groningers blij gemaakt met een heuse merchandisezaak.

De store, eentje die lijkt op de winkel in Swalmen, is tijdelijk geplaatst in de Jumbo-vestiging bij het stadion van FC Groningen. Aldaar was Racingnews365 achter de schermen aanwezig om Verstappen zijn fans toe te zien spreken.

Kort werd er teruggeblikt op het Grand Prix-weekend in Singapore, waar Verstappen een keurige tweede plaats wist te scoren. Tevens keek de jongeling alvast vooruit naar 2019, wanneer de Renault-krachtbron wordt ingeruild voor een motor van Honda. "Ik ben er heel positief over", sprak Verstappen, "Honda heeft meer budget dan onze huidige motorleverancier en bovendien hebben ze een enorme wil om te winnen. Wat dat betreft passen ze goed bij Red Bull Racing, want wij hebben dezelfde mentaliteit." Jumbo-voorman Frits van Eerd was aanwezig bij het heugelijke moment, samen met Verstappen drukte hij op de knop als teken van het openen van de store. Verstappen blikte kort terug op zijn eerste ontmoeting met Van Eerd, die sinds jaar en dag één van de trouwe sponsors van het racetalent is. "Ik was wel een beetje zenuwachtig, toen", lacht de Red Bull-coureur. "Ik was een jaar of zestien en we waren bezig om een pad naar de Formule 1 uit te tekenen. Uiteindelijk besloten we om Formule 3 te gaan doen." De rest is, zoals men dan zegt, geschiedenis.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"