Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen benijdt Mercedes niet: "Ik heb het ook meegemaakt, het vreet energie"

Als je de Dikke Van Dale opent en je zoekt naar het woord 'dominantie', dan komt als omschrijving het 2023 F1-seizoen van Max Verstappen bovendrijven. De Nederlander weet inmiddels bijna niet meer wat verliezen is en is alles behalve jaloers op zijn rivaal Lewis Hamilton, die al bijna vijftig races droogstaat.

XPB 1212041 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Negentien van de 22 races in een Formule 1-seizoen winnen: Max Verstappen flikte het in 2023. Een andere coureur die weet hoe het is om een dominant optreden in de sport te leveren is Verstappens grootste F1-concurrent tot nu toe: Lewis Hamilton. De Brit won in zijn carrière 103(!) races. Zijn laatste overwinning vond echter plaats in 2021, toen hij in een felle titelstrijd met Verstappen verwikkeld zat. In gesprek met het Duitse Blick kijkt Verstappen terug op die periode én de jaren daarna.

Het nieuwsplatform vraagt Verstappen of zijn doelen zijn veranderd in de afgelopen tijd. "Eerst noemde je alleen een overwinning en je eerste wereldtitel als men naar je doelen vroeg. Nu vernietig je alle records..."

Verstappen antwoordt: "Dat klopt. Mijn perspectief is veranderd. Waarom zou ik niet winnen als ik de kans heb?" Als de Nederlander de vraag wordt gesteld of hij de gevechten met Hamilton uit het verleden mist, antwoordt hij resoluut: "Nee. Ik was tevreden met hoe dit seizoen verliep. Natuurlijk waardeerde ik de duels die we ooit hadden. Maar nu waardeer ik vooral de successen die wij als team mogen vieren."

"Ik heb het ook moeten ervaren"

Hamiltons laatste F1-zege vond plaats op 5 december 2021. Na afloop van de Grand Prix van Saoedi-Arabië stond hij op de hoogste podiumtrede. Als Verstappen gevraagd wordt hoe het voor hem zou zijn om 45 races op rij niet te winnen, legt hij uit daar het liefst zo ver mogelijk bij weg te blijven.

"Ik heb het ook moeten ervaren", vertelt Verstappen. "Nou ja, wacht even, dat klopt niet helemaal. Ik won er af en toe zo eens eentje (in de periode dat Red Bull niet op kon boksen tegen het dominante Mercedes, red.). Zulke periodes kunnen plaatsvinden, maar ik geef er de voorkeur aan er niet over na te denken. Het vreet de nodige energie."

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"